Marlo atgriežas "Sharks" komandā un mērķē labot NHL rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Patriks Marlo
Patriks Marlo Foto: AFP/SCANPIX

Kanādas slavenais hokejists Patriks Marlo atgriezies Sanhosē "Sharks" komandā. Viņš nākamajā sezonā varētu kļūt par Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēm bagātāko spēlētāju vēsturē.

41 gadu vecais Marlo ar "Sharks" komandu noslēdzis viena gada līgumu. Viņš šajā vienībā spēlēs jau 23 sezonu.

Pagājušajā sezonā NHL regulārajā čempionātā Marlo piedalījās 66 mačos, guva 11 vārtus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Marlo pagājušo sezonu sāka "Sharks" vienībā, bet februārī viņš tika aizmainīts uz latvieša, uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins".

Astoņās spēlēs "Penguins" rindās NHL regulārajā čempionātā Marlo guva vienus vārtus un atdeva vienu rezultatīvu piespēli.

Stenlija kausa kvalifikācijas kārtā, kad "Penguins" četrās spēlēs atzina Monreālas "Canadiens" pārākumu, Marlo ar rezultativitāti neizcēlās.

Karjeras pārliecinoši lielāko daļu Marlo spēlējis "Sharks" sastāvā, bet no 2017. līdz 2019. gadam viņš divas sezonas spēlēja arī Toronto "Maple Leafs".

"Es joprojām mīlu šo spēli, joprojām mīlu sacensties. Joprojām vēlos piepildīt sapni - izcīnīt Stenlija kausu," sacīja Marlo.

"Sharks" kluba vēsturē Marlo aizvadījis visvairāk spēļu (1551), guvis visvairāk vārtu (518) un sakrājis visvairāk rezultativitātes punktu (1102) šīs komandas rindās.

Sanhosē vienības sastāvā rezultatīvo piespēļu statistikas ailītē Marlo (548) atpaliek vienīgi no Kanādas hokejista Džo Torntona (804).

"Sharks" izvēlējās Marlo ar otro numuru 1997. gada NHL draftā uzreiz pēc iepriekš minētā Torntona.

Marlo šobrīd NHL vēsturē ir piektajā vietā pēc aizvadīto spēļu skaita (1731 spēles). 

NHL rekords pieder leģendārajam kanādietim Gordijam Hovam, kurš aizvadījis par 44 spēlēm vairāk nekā Marlo.

"Nekad nevar zināt, kas notiks, bet, ja notiks kas tāds, tas būs kaut kas īpašs," par iespējamo rekorda labošanu sacīja Marlo.

Zīmīgi, ka Marlo dzimtā puse ir Kanādas province Saskatčevana, no kurienes nāk arī NHL rekordists Hovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu