Liepiņš nākamnedēļ debitēs prestižajā "Vuelta a Espana"

CopyDraugiem X Whatsapp
Emīls Liepiņš
Emīls Liepiņš Foto: Trek - Segafredo komandas arhīvs

Latvijas šosejas riteņbraucējs Emīls Liepiņš nākamnedēļ debitēs lielajās tūrēs, startējot prestižajā "Vuelta a Espana" velobraucienā, oficiāli paziņojusi latvieša pārstāvētā "Trek - Segafredo" komanda.

No astoņiem vienības sastāvā iekļautajiem sportistiem bez Liepiņa debiju tūrē piedzīvos arī dānis Aleksandrs Kamps, Luksemburgas riteņbraucējs Mihels Rīss un spānis Hauns Pedro Lopess. Lielo tūru pieredze ir dānim Niklasam Egam, francūzim Kenijam Elisonam, itālim Mateo Mosketi un nīderlandietim Kūnam de Kortam.

"Trek - Segafredo" galvenais mērķis šajā Spānijas tūrē ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos. Neskatoties uz to, ka tūre saīsināta līdz 18 posmiem, būs gana daudz pārbaudījumu 47 kategorizētajos kāpumos un vairākos kalnu finišos. Sprinteriem par uzvarām būs iespēja pacīnīties vismaz četros posmos, tajā skaitā pēdējā ar finišu Madridē.

Komandas direktors Gegorī Rasts kā galveno pretendentu uz uzvarām finiša sprintos min Mosketi, taču itālis joprojām atgūst fizisko formu pēc sezonas sākumā gūtās traumas, tāpēc otrā opcija būs Liepiņš. Tieši dobelnieks sezonas sākumā, debitējot "Trek - Segafredo" komandā, palīdzēja Mosketi uzvarēt divos velobraucienos Spānijā un pats finišēja pirmajā desmitniekā.

"Vuelta a Espana" startēs 20.oktobrī Basku zemē un finišēs 8.novembrī Madridē. Sacensību pirmās sešas dienas pārklāsies ar šī gada "Giro d'Italia".

Itālijas tūrē Latvija nav pārstāvēta, bet "Tour de France" startēja Liepiņa komandas biedrs Toms Skujiņš un Krists Neilands no "Israel Start-Up Nation" vienības. Abi latvieši aktīvi piedalījās atrāvienos, Skujiņam vienā no posmiem izcīnot otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu