NBA apskatnieks ierindo Bertānu starp 10 intriģējošākajiem brīvajiem aģentiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) statistiķis Džons Šūmens (John Schuhmann) atlasījis 10 spēlētājus, kuri pēc viņa domām ir intriģējošākie brīvie aģenti šajā starpsezonā. Desmitniekā ierindots arī Dāvis Bertāns.

"Bertāns ir definīcija apzīmējumam "tūlītējs uzbrukums". Viņš droši vien izpildīs metienu, tiklīdz pieskarsies bumbai, pat ja atradīsies 30 pēdas (apmēram deviņi metri) no groza," raksta Šūmens.

NBA apskatnieks norāda, ka Bertāns aizvadītajā sezonā visā līgā vidēji mačā izpildīja visvairāk "catch-and-shoot" jeb "noķer un met" trīspunktu metienus (7,4), kaut arī spēlēs viņš iesaistījās no rezervistu soliņa.

"Viņš šos metienus realizēja ar 43,1% precizitāti, kas ir 11. rādītājs 81 spēlētāja vidū, kuri izpildīja vismaz 200 "catch-and-shoot" tālmetienus. Augsta efektivitāte," atzīmē Šūmens.

NBA apskatnieks atgādina, ka Bertāns pirms karjeras lielākā līguma parakstīšanas izvēlējās nespēlēt sezonas beigu daļā, ņemot vērā Vašingtonas "Wizards" komandas niecīgās izredzes iekļūt "play-off".

Nākamajā sezonā pēc ilgāka pārtraukuma laukumā atgriezīsies "Wizards" zvaigzne Džons Vols, kurš papēža traumas dēļ izlaida visu iepriekšējo sezonu. Saspēles vadītājs karjerā vidēji spēlē veicis 9,2 rezultatīvas piespēles.

Šūmens atzīmē, ka Bertānam laukumā būtu lieliska saderība ar "Wizards" zvaigznēm Džonu Volu un Bredliju Bīlu. Viņi pēc caurgājieniem varētu radīt latvietim labas metienu izdevības.

Tomēr ikvienai komandai vajadzīgs snaiperis, tāpēc noprotams, ka par Bertānu interesējas vairākas NBA vienības.

NBA apskatnieks vēl vērš uzmanību, ka Bertāns aizvadītajā sezonā izpildīja 65 tālmetienus pirmajās sešās uzbrukuma laika sekundēs. Tas bija lielākais šādu metienu skaits vienam spēlētājam visā līgā.

10 intriģējošākie brīvie aģenti šajā starpsezonā (komanda 2019./20. gada sezonā)

  1. Freds Vanvlīts (Toronto "Raptors")
  2. Brendons Ingrems (Ņūorleānas "Pelicans")
  3. Danilo Gallinari (Oklahomasitijas "Thunder")
  4. Montrezls Harels (Losandželosas "Clippers")
  5. Gorans Dragičs (Maiami "Heat")
  6. Bogdans Bogdanovičs (Sakramento "Kings")
  7. Kristians Vūds (Detroitas "Pistons")
  8. Dāvis Bertāns (Vašingtonas "Wizards")
  9. Karmelo Entonijs (Portlendas "Trail Blazers")
  10. Dvaits Hovards (Losandželosas "Lakers")
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu