"Mavericks" īpašnieks dalās emocionālā stāstā par palīdzības sniegšanu Vestam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Kristapa Porziņģa pārstāvētās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans dalījies emocionālā stāstā par palīdzības sniegšanu bez pajumtes palikušajam Delontem Vestam.

Nesen internetā noplūda attēli, kuros jau atkal visai skumjā stāvoklī bija redzams bijušais NBA spēlētājs Delonte Vests. Tā nebija pirmā reize, kad bijušā aizsarga izskats šokēja interneta lietotājus. Gada sākumā plašu popularitāti guva video, kurā Vests neadekvāti atbild uz  viņu arestējošo policistu jautājumiem.

Septembra beigās Kjūbans uzņēmās gādību par bijušo basketbolistu.

"Jau iepriekš mēģināju ar viņu sazināties, bet nedomāju, ka viņš bija tam gatavs. Man parādīja viņa fotogrāfijas. Runāju ar cilvēkiem, kuri teica, ka redzējuši Vestu Dalasā. Viņš tika manīts krustojumā apmēram divas jūdzes no manām mājām. Tad es sāku pārmeklēt rajonu," "Basket USA" citē Kjūbana teikto. 

Daudzi basketbola sabiedrības pārstāvji (un ne tikai) publiski izteicās, ka Vestam ir nepieciešama bijušo kolēģu palīdzība. To iepriekš mēģināja īstenot Vesta kādreizējais koledžas komandas biedrs Džamirs Nelsons, kā arī bijušais treneris Bostonas "Celtics" rindās Doks Riverss.

"Man izdevās sazināties ar viņa māti, viņa man iedeva Delontes numuru. Es nosūtīju viņam ziņu, bet viņš vairākas dienas neatbildēja un tikai pēc kāda laika piezvanīja," sacīja Kjūbans. "Tajā brīdī es teicu: "Delonte, nekusties, es tev dodos pakaļ." Tā arī izdarīju. Es viņu savācu, rezervēju viesnīcas numuru, ļāvu viņam izgulēties un pabaroju. Mēs sēdējām kopā, kamēr gaidījām ierodamies viņa māti. Viņa iesēdināja viņu lidmašīnā un aizveda uz rehabilitāciju."

Kjūbans Vestu atrada kādā Teksasas štata degvielas uzpildes stacijā. Viņš segs visus bijušā basketbolista rehabilitācijas izdevumus.

"Tagad situācija uzlabojas. Viņš progresē. Es tikai ceru, ka tā tas arī turpināsies. Pirmās divas nedēļas ir īpaši grūtas. Nav viegli atgūties no atkarībām un garīgām slimībām. Es ceru, ka viņš cīnīsies, lai tiktu no tā vaļā," klāstīja Kjūbans. 

Vestam diagnosticēti bipolāri traucējumi. Šā gada janvārī bijušo basketbolistu uz ceļa piekāva. Iepriekš vēlmi palīdzēt Vestam pauda bijušais komandas biedrs, Losandželosas "Lakers" zvaigzne Lebrons Džeimss. NBA spēlētāju arodbiedrība Vestam piešķīra līdzekļus, taču tas viņam nepalīdzēja sakārtot savu dzīvi.

Vests "Mavericks" rindās aizvadīja savas karjeras pēdējo sezonu (2011./2012. gads), kurā vidēji mačā izcēlās ar 9,6 punktiem un 3,2 rezultatīvām piespēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu