Koziols pikts uz Dumpi: Vīruss māk atšķirt hokejistu rezervistu soliņus no basketbolistu, florbolistu un volejbolistu soliņiem (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Viesturs Koziols
Viesturs Koziols Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols savā "Facebook" profilā komentējis apgalvojumu, ka no visiem komandu sporta veidiem attiecībā uz Covid-19 izplatību īpaši bīstams ir hokejs.

Ar šādu apgalvojumu ceturtdien nāca klajā Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis.

"Infektologa ieskatā hokejs vērtējams kā īpaši bīstams, jo tas ir potenciāli saistīts ar ilgstošu atrašanos ģērbtuvēs, sēdēšanu uz rezervistu soliņa un klaigāšanu spēles laikā," savā paziņojumā Koziols citē ziņas vēstījumu.

LHF ģenerālsekretārs turpinājumā ironizēja par apgalvojumu, ka tieši hokejs ir bīstamākais no komandu sporta veidiem.

"Paldies Ugam Dumpim par tiešām izsmeļošo pētījumu un detalizēto analīzi, kāpēc hokejs ir īpaši bīstams!"

Arī turpinājumā Koziols ironizē, ka vīruss esot kļuvis gudrāks, jo spēj atšķirt ne tikai dažādas izklaides vietas, bet nu jau arī sporta veidus.

"Nekad līdz šim vēl nebiju dzirdējis no speciālistiem, kuri nosaka valstī pieņemto rīcību attiecībā uz ierobežojumiem, rīcību vīrusa apkarošanā, ka vīruss īpaši izplatās arī tur, kur klaigā. Tas nozīmē, ka arī vīruss ir mainījies un palicis gudrāks, viltīgāks. Nu jau tas māk atšķirt ne tikai bārus un restorānus no sporta zālēm un mūzikas klasēm vai deju zālēm, nu tam arī ir parādījusies dzirde un tas kļuvis sevišķi kārs uz klaigāšanu!

Un vēl - tas māk atšķirt hokejistu rezervistu soliņus no basketbolistu, florbolistu un volejbolistu soliņiem!

Bravo! Tieši tādas pašas "iemaņas" vīrusam ir attiecībā uz ģērbtuvēm. Covid-19 specifiski uzglūn tieši hokejistu ģērbtuvēm! Grūti pat kaut ko nopietnu komentēt," norādīja Koziols.

"Ikdienā koordinējot Hokeja federācijas darbu, strādājot ar hallēm un klubiem pie LHF noteiktajiem vīrusa izplatības mazināšanas papildu pasākumiem un ierobežojumiem, redzot cilvēku (haļļu vadītāju, darbinieku, klubu vadītāju, treneru) apzinīgo attieksmi pret saviem pienākumiem un lasot šādus murgus par hokeja īpašo bīstamību, diemžēl nākas secināt, ka šāda aroganta attieksme lēnām kļūst par normu un diemžēl nosaka toni pieņemto lēmumu plejādē," rakstīja LHF ģenerālsekretārs.

"Man ir žēl to daudzo tūkstošu bērnu, kuri šādu cilvēku dēļ būs spiesti pārtraukt savas iemīļotās deju, dziedāšanas, sportošanas nodarbes, kuru laikā nešaubīgi viņi kļuva stiprāki, disciplinētāki, gudrāki un galvenais - veselīgāki! Tāds sīkums - pēc pasaules vadošo epidemiologu viedokļa bērni nemaz nav "supergurdrā" Covid-19 riska zonā!"

"Pavisam nesen, 4. oktobrī, virkne vadošo pasaules zinātnieku no Kembridžas, Oksfordas un Stenfordas universitātes parakstīja tā saucamo Great Barrington deklarāciju! Ļoti silti iesaku to kā minumums izlasīt arī Ugam Dumpim, kā arī citiem, no kuru lēmumiem atkarīga mūsu turpmākā sadzīve un ekonomikas attīstība," noslēgumā uzsvēra Koziols.

Šonedēļ Latvijā pieņemtie lēmumi ir pilnīgi pretēji šajā deklarācijā paustajam!

Pievienotajā saitē var iepazīties gan ar deklarācijas tekstu, gan ar tiem, kas to parakstījuši.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu