Bēdīgi slavenais Morejs pamet "Rockets" ģenerālmenedžera krēslu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Darils Morejs
Darils Morejs Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Hjūstonas "Rockets" ģenerālmenedžera pienākumus turpmāk vairs nepildīs Darils Morejs.

Morejs par atkāpšanos no amata paziņoja ceturtdien, bet basketbola līdzjutēju atmiņās noteikti paliks viņa rīcība pagājušajā vasarā, kad bijusī "Rockets" amatpersona "Twitter" publicēja ierakstu, paužot atbalstu Honkongai.

Burtiski dažas stundas vēlāk Ķīna asi reaģēja uz Moreja pausto viedokli un pie spēļu arēnām tika noņemtas NBA reklāmas, kā arī atcēla mediju pasākumus. Tāpat Ķīna aizvadītajā sezonā nepārraidīja NBA spēles, skatītājus izklaidējot vien ar sešiem finālsērijas dueļiem.

NBA spēļu neatspoguļošana Ķīnā līgai nesusi zaudējumus vairāku simtu miljonu dolāru vērtībā.

Jau pagājušajā vasarā NBA komisārs Edams Silvers neslēpa, ka Ķīnas puse lūgusi atlaist Moreju.

Morejs "Rockets" komandā strādāja kopš 2007.gada un kopš tā laika Hjūstonas klubs izslēgšanas spēles nesasniedza vien trīs reizes. Morejam 2012.gadā "Rockets" sastāvam maiņas darījuma rezultātā izdevās piesaistīt Džeimsu Hārdenu, taču komanda tāpat nav spējusi iekļūt finālā.

2018. un 2019.gadā "Rockets" bija lieliskas iespējas izcīnīt titulu, taču konferences finālā zaudēts Goldensteitas "Warriors", kas gadu vēlāk konferences pusfinālā vēlreiz bija pārāka.

Šogad komanda Rietumu konferences pusfinālā piekāpās vēlāk par čempioni kronētajai Losandželosas "Lakers".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu