Virslīga atgriežas ar svarīgām spēlēm cīņā par vietām turnīra tabulā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga FC" futbolisti
"Riga FC" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā sestdien tiks aizvadītas visas piecas 22.kārtas spēles, dažās no tām noritot svarīgai cīņai par vietām turnīra tabulā.

Vispirms plkst.13 "Jelgava" Zemgales Olimpiskā centra Jāņa Lūša stadionā uzņems valsts čempioni "Riga". Spēli tiešraidē translēs portāls "Sportacentrs.com".

Jelgavnieki virslīgā svinējuši divas uzvaras pēc kārtas un nostabilizējušies septītajā vietā, pārspējot savas tuvākās sekotājas turnīra tabulā "Metta" komandu un "Daugavpili".  Izlašu pārtraukumā "Jelgava" šķīrās no septiņiem futbolistiem, kuru vidū ir arī šīs sezonas vienības labākais vārtu guvējs Jurijs Zaharkivs.

Tikmēr "Riga" izcīnījusi četras uzvaras pēc kārtas, kas ļauj turnīra tabulā ieņemt pirmo vietu un par sešiem punktiem apdzīt RFS. Uzvara sestdienas mačā vēl vairāk rīdziniekus pietuvinās trešajam titulam pēc kārtas.

Iepriekšējos divos apļos "Riga" abās spēlēs uzvarēja ar 3:0, izceļoties sešiem dažādiem futbolistiem.

Plkst.15 svarīgā spēlē par ceturto vietu Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā mēros spēkus ar "Ventspili", dueli tiešraidē translējot kanālam "Sportacentrs.com TV".

Jūrmalnieki virslīgā bez uzvarām ir vairāk nekā pusotru mēnesi, piecos mačos ciešot trīs zaudējumus un divreiz cīnoties neizšķirti. "Spartaks" pēdējās divās spēlēs minimāli zaudējusi abiem flagmaņiem no Rīgas (1:2). 

Turpretī "Ventspils" ir četru bezzaudējumu sērijā, pēdējā mēnesī atstājot punktus tikai pret vadošajām trim komandām. Iepriekšējā mačā spēles nogalē pret "Valmieru" tika gūti vārti, bet prieki bija īsi, jo vidzemnieki ātri atbildēja ar to pašu, un cīņa noslēdzās neizšķirti.

"Ventspilij" uzvara ļaus nostiprināties ceturtajā vietā, bet "Spartakam" panākums dos iespēju panākt ventspilniekus.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Kurzemes klubam nevarēs palīdzēt Giorgi Mtčedišvilli.

Pirmajā aplī ar 3:1 uzvarēja "Ventspils", bet otrajā mačā noslēdzās neizšķirti 1:1. Trīs no četriem ventspilnieku vārtiem šajās spēlēs guvis bijušais jūrmalnieks Jevgeņijs Kozlovs.

Tāpat plkst.15 sāksies ne mazāk intriģējos mačs, kurā "Daugavpils" stadionā "Celtnieks" tiksies ar "Metta" komandu, cīņu pārraidot kanālam "Best4Sport TV".

Abām komandām trīs punkti vitāli svarīgi, lai sezonas beigās nepaliktu priekšpēdējā vietā, kas nozīmētu piedalīšanos pārspēlēs. Gan daugavpilieši, gan rīdzinieki šosezon iekrājuši 16 punktus, kas viņiem dod attiecīgi astoto un devīto vietu turnīra tabulā. 

"Daugavpils" virslīgā zaudējusi trīs spēles pēc kārtas un piedzīvojusi neveiksmes septiņās no pēdējām astoņām cīņām. "Metta" komandai ir divi zaudējumi pēc kārtas un seši pēdējos septiņos dueļos.

Šajā spēlē gaidāma divu jaunu uzbrucēju divcīņa - 18 gadus vecais "Metta" futbolists Raimonds Krollis šosezon guvis deviņus vārtus, bet trīs gadus vecākajam "Daugavpils" spēlētājam Marko Regžam ir septiņi precīzi sitieni.

Pirmajos divos apļos pārliecinošas uzvaras (4:2 un 4:1) svinēja Daugavpils vienība. Pirmajā kārtā latgaliešiem divreiz izcēlās Namdī Ofors, kurš tagad atrodas jau RFS komandā.

Tikmēr plkst.16 "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā cīnīsies ar pēdējā pozīcijā esošo "Tukums 2000"/TSS. Spēli no Valmieras translēs portāls "Sportacentrs.com", bet otrais puslaiks tiešraidē būs redzams arī TV kanālā.

Valmierieši bez uzvarām ir trīs spēlēs, iepriekšējās divās tikai nogalē izraujot pa punktam. Tikmēr tukumnieki iepriekšējā kārtā svinēja savu vēsturē pirmo uzvaru virslīgā, pēdējās minūtēs ar rezultātu 2:1 pārspējot "Daugavpili".

Bez Toluvalases Arokodares palikušajai Valmieras komandai šodien uzvara vajadzīga, lai tuvākajiem sāncenšiem neļautu pietuvoties viņu trešajai vietai. Tukuma futbolistiem līdz priekšpēdējai vietai ir astoņi punkti un viņi jau pakāpeniski var gatavoties spēlēšanai pirmajā līgā.

Šosezon abās iepriekšējās spēlēs pārāki bija vidzemnieki - 2:0 un 3:2. Četrus no pieciem vārtiem šajās cīņās guva Arokodare, kurš jau debitējis Vācijas bundeslīgā "Koln" sastāvā.

Visbeidzot dienas un kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" stadionā "Daugava" plkst.18 duelēsies ar RFS. Mačs būs vērojams portālā "Sportancentrs.com".

Mačā ar "Riga" komandu "Liepājai" iepriekšējā kārtā pārtrūka piecu uzvaru sērija. Turpretī RFS pēc diviem neizšķirtiem uzveica "Spartaku" un atgriezās uz uzvaru takas.

Ja "Spartaks" šodien uzveiks "Ventspili", tad piektajā vietā esošajai vēju pilsētas komandai uzvara ļaus pakāpties uz ceturto pozīciju, kas sezonas beigās var dot ceļazīmi uz Eirokausiem. RFS ir stabili otrā, bet trīs punkti ļaus turpināt pakaļdzīšanos "Riga" komandai.

"Liepājai" pēdējās trīs spēlēs bez gūtiem vārtiem ir Artūrs Karašausks, kurš pirms tam četros dueļos pēc kārtas kopā guva sešus vārtus.

Sakrāto brīdinājumu dēļ abām komandām sastāvā būs iztrūkumi. Liepājniekiem nevarēs palīdzēt Ingars Sarmis Stuglis, bet rīdziniekiem talkā nedosies Sedriks Kuadio. 

Abās šosezon savstarpējās spēlēs pārliecinošas uzvaras svinējusi RFS - 5:2 un 3:0. 

Pirms 22.kārtas spēlēm pirmo vietu turnīra tabulā ar 57 punktiem ieņem "Riga", kas par sešiem punktiem apsteidz RFS. 36 punkti ir "Valmierai", 31 punkts - "Ventspilij", 29 punkti - "Liepājai" un 28 - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", bet pa 16 punktiem iekrājusi "Daugavpils" un "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu