Bertānam zema metienu precizitāte "Himki" zaudējumā Eirolīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: bckhimki.com

Latvijas basketbolists Dairis Bertēns piektdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas ceturtās kārtas spēlē, viņa un Jāņa Timmas pārstāvētajai Maskavas apgabala "Himki" komandai ciešot zaudējumu.

"Himki" ar rezultātu 60:77 (18:15, 18:20, 11:19, 13:23) viesos piekāpās Artūra Kuruca pārstāvētajai Vitorijas "TD Systems Baskonia" komandai.

Bertāns laukumā pavadīja 27 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no trim divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem.

Tāpat viņš izcīnīja četras atlēkušās bumbas, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja, pieļāva četras kļūdas, trīs reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie -2 efektivitātes koeficienta punktiem.

Kurucs spēlēja divas minūtes un 13 sekundes, statistikas ailēs neatzīmējoties.

Maskavieši joprojām spēlē novājinātā sastāvā. Pēc Covid-19 izslimošanas laukumā nav atgriezies Timma, kā arī nevar palīdzēt komandas līderis Aleksejs Šveds.

Piektdien "Himki" vienībā produktīvākais ar 17 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Vjačeslavs Zaicevs, bet 16 punkti un 12 bumbas zem groziem bija Devinam Bukeram.

Mājiniekiem pa 20 punktiem guva lietuvietis Roks Giedraitis un Ahille Polonāra, kurš arī izcīnīja desmit atlēkušās bumbas.

Maskavas komanda zaudējusi šosezon visās četrās aizvadītajās cīņās, kamēr Vitorijas basketbolisti uzvarējuši trīs no četriem mačiem.

Joprojām bez Jāņa Strēlnieka spēlē Maskavas CSKA, kas piektdien mājās ar 88:93 (19:17, 32:30, 14:21, 23:25) piekāpās Berlīnes "Alba". Strēlnieks laukumā nav atgriezies pēc tam, kad pirms pāris nedēļām viņam tika konstatēta inficēšanās ar Covid-19.

Maskaviešiem 27 punktus guva Maiks Džeimss, bet 25 punkti bija Vilam Klaibērnam, taču ar viņu pūlēm nepietika uzvaras izcīnīšanai. Uzvarētājiem 20 punktus iemeta Simone Fontečio, bet 15 punktus guva Maodo Lo.

Tāpat uzvaru piektdien svinēja arī otra Eirolīgas Vācijas komanda, Minhenes "Bayern" viesos ar 75:71 (9:28, 16:17, 23:13, 27:13) pārspējot Stambulas "Fenerbahce Beko".

Minhenes komandai 18 punktus guva Vladimirs Lučičs, bet 17 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Džeilenam Reinoldsam. Mājiniekiem ar 25 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Jans Veselijs, bet 18 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Nando de Kolo.

Citā mačā Pirejas "Olympiakos" savā laukumā ar 85:82 (15:22, 29:18, 25:26, 16:16) uzvarēja Telavivas "Maccabi Playtika".

Uzvarētājiem 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Hasanam Martinam, bet pretiniekiem tikpat guva Skotijs Vilbekins.

Tikmēr Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" mājās ar 78:70 (10:19, 21:23, 23:13, 24:15) pieveica Madrides "Real".

Milāniešiem ar 25 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm ražīgākais bija Serhio Rodrigess, bet 19 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija Ševonam Šīldsam. Madrides komandā rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Trejs Tompkinss.

Rodrigess ar 37 efektivitātes koeficienta punktiem kļuva par kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Jau ziņots, ka Rolands Šmits ceturtdien guva čatrus punktus, kamēr viņa pārstāvētā "Barcelona" mājās ar 97:89 papildlaikā uzvarēja Atēnu "Panathinaikos Opap".

Tikmēr Kauņas "Žalgiris" savā laukumā ar 89:73 uzvarēja Stambulas "Anadolu Efes", svinot jau ceturto panākumu pēc kārtas.

Ceturtdien spēle pret Belgradas "Crvena zvezda mts" bija paredzēta arī Riharda Lomaža pārstāvētajai Vilērbānas ASVEL, taču pirms piecām dienām komandā trim personām noteica inficēšanos ar Covid-19. 

Arī šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Šogad čempione netika noskaidrota, turnīram noslēdzoties sešas kārtas pirms regulārā čempionāta beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu