Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā spēkosies "VEF Rīga" un "Ventspils"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Gulbis
Māris Gulbis Foto: Juris Presņikovs/www.estlatbl.com

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sestdien notiks turnīra līderu "VEF Rīga" un "Ventspils" divcīņa.

Mačs "Elektrum" Olimpiskajā centrā sāksies plkst.17, un tiešraidē to translēs kanāls "Best4Sport TV".

Abas pēdējās desmitgades nesamierināmās pretinieces jauno sezonu iesākušas ar trim uzvarām trīs spēlēs. Rīdziniekiem tie bija gana pārliecinoši panākumi pār "Ogri" (81:63), "Liepāju" (104:63) un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (105:90), bet ventspilniekiem līdzīgos mačos panākumi pār "Liepāju" (92:91), "Latvijas Universitāti"(91:85) un "Ogri" (83:76).

Par čempionāta pirmo nedēļu galveno varoni kļuvis "Ventspils" kapteinis Māris Gulbis, kuram trīs mačos ir vidēji 32 punkti un 7,3 atlēkušās bumbas. Rīgas komandā individuāli vispamanāmākie bijuši amerikāņi Kails Olmens (vidēji spēlē 18,7 punkti) un Maikls Kaizers (14,3), kā arī Aigars Šķēle (14).

"VEF Rīga" vienību arī šajā sezonā cīņā ved Jānis Gailītis, bet sastāvā ir tādi valstsvienības spēlētāji kā Artis Ate, Mārcis Vītols un Aigars Šķēle. No ārzemju leģiona sezonu Rīgas komandā uzsākuši četri - jau iepriekš iepazītais soms Aleksandrs Madsens, kā arī amerikāņi Maikls Kaizers, Aizija Pinjeiro un Kails Olmens.

Tikmēr "Ventspils" komandu šosezon vada ventspilnieks Gints Fogels, bet kluba budžets būs samazināts par 56%. Tas gan nav traucējis nokomplektēt gana labu sastāvu, kurā būs tādi basketbolisti kā Artūrs Ausējs, Kristaps Mediss, Māris Gulbis, Andrejs Šeļakovs un Kristaps Ķilps. Sezonas sākumā sastāvā ir arī divi amerikāņi - Kristofers Kofijs un Kemerons Randlss.

Iepriekšējā sezonā abās savstarpējās spēlēs uzvarēja "VEF Rīga" - 79:72 un 98:80.

Dienas otrā spēlē "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" plkst.19 Vidzemes Olimpiskajā centrā uzsāks cīņu ar "Liepāju". Spēle tiešraidē būs vērojama līgas oficiālajā "YouTube" kanālā.

Valmierieši sezonu sāka ar uzvaru pār LU, bet pēc tam piekāpās "Ogrei" un "VEF Rīga" komandai. Turpretī "Liepāja" sezonas pirmajās divās spēlēs zaudēja "Ventspilij" un "VEF Rīga", bet iepriekšējā mačā uzveica "Ogri".

Valmieras komanda turnīra tabulā ieņem astoto vietu, bet uzreiz aiz tās ir "Liepāja".

Valmieriešus nemainīgi vadīs Roberts Zeile. Vidzemnieku sastāvā palicis iepriekšējās sezonas galvenais vilcējspēks Edmunds Elksnis, tāpat komandā ir tādi zināmi basketbolisti kā Ervīns Jonāts, Klāvs Dubults, Valters Vēveris un Māris Ziediņš.

Starpsezonā "Liepāja" veica krasas izmaiņas komandā - par galveno treneri kļuva iepriekšējā sezonā "Ventspili" stūrējušais Artūrs Visockis - Rubenis, bet sastāvam pievienojās daudz jaunu basketbolistu. Šosezon vēju pilsētas komandas kreklos var redzēt tādus Latvijā pazīstamus spēlētājus kā Renāru Birkānu, Iļju Gromovu, Dāvi Geku, Adrianu Šnipki, Robertu Krastiņu, Gunti Sīpoliņu un citus. Pagaidām sastāvā ir tikai pašmāju spēlētāji.

Svētdien "Latvijas Universitāte" Rīgā aizvadīs cīņu ar "Ogri".

No 3.oktobra līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - "Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu