Parakstīti jauni līgumi. Cik nākamajā sezonā pelnīs Latvijas hokejisti NHL? (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons un Rūdolfs Balcers
Zemgus Girgensons un Rūdolfs Balcers Foto: AFP/SCANPIX

Vairāki Latvijas hokejisti nesen parakstīja jaunas vienošanās ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubiem, kas paredz arī izmaiņas atalgojumā.

Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators")

Nesenākais paraksts tika likts uz Balcera un "Senators" savstarpējā kontrakta. Latvijas hokejists ar Kanādas komandu šonedēļ vienojās par viena gada divvirzienu līgumu.

Balcera alga nākamajā sezonā var sasniegt 735 tūkstošu ASV dolāru apmēru, spēlējot NHL komandā.

Savukārt spēlējot tikai fārmklubā Amerikas Hokeja līgā (AHL), Latvijas hokejista sezonas alga būs 70 tūkstoši ASV dolāru.

Līdz ar to algas apmērs ir atkarīgs no tā, cik lielu sezonas daļu Balcers pavadīs NHL un cik daudz viņš atradīsies fārmklubā AHL.

Balcera atalgojuma apmēru oficiālajā preses paziņojumā norādījusi "Senators" komanda.

Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets")

Latvijas perspektīvais vārtsargs Kivlenieks pagājušajā nedēļā ar "Blue Jackets" komandu vienojās par divu gadu līgumu, kas arī ir divvirzienu.

Atšķirībā no Balcera pārstāvētās "Senators" komandas, "Blue Jackets" vienība oficiālajā paziņojumā nenorādīja Kivlenieka atalgojumu.

Kā liecina portāla "capfriendly.com" dati, Kivlenieks nākamajā sezonā saņems 700 tūkstošus ASV dolāru, pārstāvot NHL komandu.

Savukārt spēlējot fārmklubā AHL, latviešu vārtsarga sezonas atalgojums varētu būt aptuveni 225 tūkstoši ASV dolāru.

Līdz ar to arī Kivleniekam tāpat kā Balceram algas apmērs būs atkarīgs no tā, cik daudz laika būs pavadīts NHL klubā, un cik daudz AHL komandā.

Portālā "capfriendly.com" norādīts, ka aiznākamajā jeb 2021./22. gada sezonā Kivlenieka alga būs mazliet lielāka - 750 tūkstoši NHL un 275 tūkstoši AHL.

Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres")

Pagājušajā nedēļā pie jauna līguma tika arī Girgensons, kurš vienojās ar "Sabres" komandu par trīs gadu kontraktu.

Bufalo klubs oficiāli paziņoja, ka Girgensons nākamo trīs sezonu laikā kopumā nopelnīs 6,6 miljonus ASV dolāru.

Nākamajā sezonā Girgensona alga būs divi miljoni dolāru, bet pēc tam divus gadus samaksa par sezonu būs mazliet lielāka - 2,2 un 2,4 miljoni. 

Girgensons ticis pie algas pielikuma. Iepriekšējās trīs sezonas pēc kārtas viņa alga bija 1,6 miljoni ASV dolāru, liecina "capfriendly.com" portāls.

Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins")

Bļugers pērn vasarā vienojās ar "Penguins" komandu par divu gadu līgumu. Līdz ar to Latvijas hokejistam ir spēkā kontrakts vēl uz nākamo sezonu.

Pitsburgas klubs oficiālajā paziņojumā norādīja, ka Latvijas hokejists divu gadu līgumā ik sezonu saņems 750 tūkstošus ASV dolāru.

Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets")

Merzļikins aprīlī ar "Blue Jackets" komandu vienojās par jaunu divu gadu līgumu, taču oficiālajā paziņojumā nenorādīja, kāds būs Latvijas hokejista atalgojums.

Vairāki avoti vēsta, ka Latvijas hokeja vārtsargs nākamajās divās NHL sezonās kopā nopelnīs astoņus miljonus ASV dolāru (četri miljoni sezonā).

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu