Aizraujošā un rezultatīvā spēlē "VEF Rīga" spēles galotnē pārspēj "Ventspili"

CopyDraugiem X Whatsapp
Māris Gulbis
Māris Gulbis Foto: Edijs Pālens/LETA

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) sestdien līderu duelī "VEF Rīga" savā laukumā ar rezultātu 96:93 pārspēja BK "Ventspils".

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 21 punktu bija Aigars Šķēle, 16 pievienoja Mārcis Vītols, bet 13 iemeta Aleksanders Madsens.

Ventspilniekiem kārtējo lielisko spēli aizvadīja Māris Gulbis, kurš guva 31 punktu, 23 iemeta Artūrs Ausējs, bet 18 pievienoja Kamerons Randlss.

Māris Gulbis šosezon četros mačos vidēji spēlē guvis 31,8 punktus. Viņš pārliecinoši ir sezonas rezultatīvākais spēlētājs LIBL čempionātā.

Tomēr sestdien Māra Gulbja tālmetiens pēdējās sekundēs pie -3 bija nesekmīgs.

"VEF Rīga" mača gaitā spēja iekrāt 17 punktu pārsvaru, tomēr ventspilnieki atspēlējās un sarūpēja intrigu spēles beigās.

Pēc 13 punktu deficīta ceturtās ceturtdaļas sākumā viesi veica 13:2 izrāvienu, tomēr vēl vairāk pietuvoties neizdevās.

Uz Vītola diviem precīziem soda metieniem ar divpunktu metienu trīs punktu deficītu viesiem panāca Randlss, un Šķēles trīspunktnieks 14 sekundes pirms pamatlaika beigām bija neprecīzs, dodot vēl vienu iespēju ventspilniekiem. Tomēr Gulbja pēdējais trīspunktu metiens mačā divas sekundes pirms tā beigām nebija precīzs, turnīra tabulas augšpusē paliekot "VEF Rīga" .

Vēl sestdien "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" savā laukumā piekāpās "Liepājai" ar 86:88 (19:14, 26:35, 20:15, 21:24).

Mājiniekiem iespaidīgs "double-double" - 21 punkts un 16 rezultatīvas piespēles - Edmundam Elksnim. 19 punkti un astoņas kļūdas Valteram Vēverim, 12 punkti - Jānim Engeram.

Uzvarētāju labā "double-double" - 20 punkti un 12 atlēkušās bumbas - Guntim Sīpoliņam, 12 punkti Robertam Bērziņam, pa 11 - Renāram Birkānam, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, un Iļjam Gromovam, kurš "double-double" noformēja ar 12 zem groziem izcīnītām bumbām, un desmit punkti - Dāvim Gekam.

Citā mačā Igaunijā Tallinas "Kalev"/TLU savā laukumā pieveica Jura Umbraško vadīto un Kristapa Gludīša pārstāvēto Rakveres "Tarvas" ar 94:93 (20:35, 25:23, 18:20, 31:15).

Gludītis ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām kļuva par savas vienības rezultatīvāko spēlētāju, bet uzvarētāju labā "triple-double" - 30 punkti, desmit atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles - tuvojās Brendiss Reilijs-Ross.

Turnīra tabulas vadībā ar bilanci 4-0 ir "VEF Rīga". Trešā ar vienu zaudējumu četros mačos ir "Ventspils", "Liepāja" ar divām uzvarām četrās spēlēs ir astotā, "Ogre" ar vienu panākumu trijās spēlēs - devītā, Valmieras komandas ar vienu uzvaru četrās cīņās - desmitā, bet "Latvijas Universitāte", kas trijos mačos ir bez uzvarām noslēdz 13 komandu tabulu.

11.vietā ir Roberta Štelmahera un Akseļa Vairoga trenētā un Jāņa Kaufmaņa pārstāvētā Tallinas "Kalev"/"Cramo" pagaidām spēles nav aizvadījusi un ieņem 11.vietu.

Svētdien "Latvijas Universitāte" Rīgā aizvadīs cīņu ar "Ogri".

No 3.oktobra līdz 5.decembrim paredzētas 30 spēles Latvijas komandu starpā. Tikmēr savu miniturnīru izspēlēs arī septiņas Igaunijas komandas.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalīsies 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - "Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu