Kurucs un "TD Systems Baskonia" apspēlē Šmita "Barcelona"

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: fcbarcelona.com

Latvijas basketbolisti Artūrus Kurucs un Rolands Šmits svētdien katrs guva pa četriem punktiem savstarpējā Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kurā tikās iepriekšējās sezonas finālistes.

Kuruca pārstāvētā Spānijas čempione Vitorijas "TD Systems Baskonia" mājās ar rezultātu 82:71 (23:20, 16:20, 31:18, 12:13) pārspēja Šmita pārstāvēto vicečempioni "Barcelona".

Nikolas Mirotiča prombūtnē Šmits maču sāka starta pieciniekā, bet Kurucs spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa. Dažās epizodēs latvieši spēlēja viens pret otru, vienā uzbrukumā Kurucam realizējot metienu pāri Šmita rokām.

Kurucs laukumā pavadīja 17 minūtes un 18 sekundes, grozā raidot abus divus divpunktu metienus, bet nerealizējot visus četrus tālmetienus. Viņa kontā arī viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda, divas pārtvertas bumbas, trīs piezīmes un viens efektivitātes koeficienta punkts.

Tikmēr Šmits spēlēja 23 minūtes un 57 sekundes, kuru laikā realizēja vienu no diviem divpunktu metieniem un abus divus soda metienus, bet netrāpīja savu vienīgo "trejaci". Viņš arī izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, divas reizes pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 19 punktiem izcēlās Roks Giedraitis, bet 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Ahillem Polonāram. Viesiem 15 punkti bija Tomā Ertelam.

Citā spēlē uz rezervistu soliņa palika Rinalds Mālmanis, kura pārstāvētā Mursijas UCAM izbraukumā ar 86:98 (13:26, 20:27, 22:22, 31:23) atzina Saragosas "Casademont" pārākumu.

Artūrs Žagars sestdien guva piecus punktus, taču viņa pārstāvētā Badalonas "Joventut" viesos ar 82:86 piekāpās Tenerifes "Iberostar".

Komandas Covid-19 dēļ ACB ir aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. Barselonas komanda ar trīs uzvarām četrās spēlēs ieņem ceturto vietu, Baskonijas un Badalonas klubi ar četriem panākumiem sešās cīņās ir sestie un septītie, bet Mursijas vienība ar trīs uzvarām sešos dueļos atrodama 11.pozīcijā 19 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu