Apskatnieks: Dāvis Bertāns ir Kleja Tompsona kategorijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Ziemeļamerikas medija "The Athletic" apskatnieks Freds Kacs uzskata, ka Dāvis Bertāns ir viens no labākajiem snaiperiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). 

27 gadus vecais Bertāns pirms iepriekšējās sezonas no Sanantonio "Spurs" pārcēlās uz Vašingtonas "Wizards" komandu, kurā kļuva par vienu no uzbrukuma līderiem. Šobrīd viņš neierobežoti ir brīvais aģents. 

Par viņa pakalpojumiem interesējas vairākas NBA komandas, tostarp Atlantas "Hawks". Iepriekš Vašingtonas kluba ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards vairākkārt uzsvēris, ka "Wizards" starpsezonas prioritāte ir nosargāt Bertānu komandas sastāvā.

Pats basketbolists septembrī norādīja, ka novembra beigās varētu būt zināms, uz kuru komandu viņš dosies. 

Kacs podkāstā "Locked On Hawks" uzsvēra, ka Bertāns ir viens no līgas labākajiem snaiperiem no tālās distances un viņš šovasar ir ļoti pieprasīts spēlētājs. 

Par vienu no NBA labākajiem snaiperiem tiek uzskatīts Klejs Tompsons no Goldensteitas "Warriors" komandas. Kacs norādīja, ka Bertāns ar "Warriors" zvaigzni ir vienā līmenī, turklāt abi spēlētāji izpilda tālus trīspunktu metienus un ar augstu realizācijas procentu.  

Bertāna sakarā piesauktas arī Ņujorkas "Knicks", Bostonas "Celtics" un Fīniksas "Suns" vienības. 

Kacs pauda, ka Bertāns nav sevišķi labs spēlētājs aizsardzībā, bet pagājušā sezonā visa "Wizards" komanda savā laukuma pusē spēlēja slikti. Viņš norādīja, ka "Wizards" ļoti vēlas saglabāt latvieti sastāvā un pats Bertāns paudis indikācijas, ka viņš grib palikt Vašingtonā. 

"The Athletic" apskatnieks, kurš ir pietuvināts "Wizards" komandai, izteicās, ka viņš būtu pārsteigts, ja Bertāns atstātu Vašingtonu. 

Rūjienietim pēc šīs sezonas noslēdzās divu gadu līgums par 14 miljoniem ASV dolāru. Jaunais līgums viņam būs krietni ienesīgāks. 

Bertāns pagājušajā sezonā NBA regulārajā čempionātā 54 mačos vidēji spēlē "Wizards" komandas rindās guva 15,4 punktus un izcīnīja 4,5 atlēkušās bumbas. Domājot par nākotni, jauno līgumu, viņš izlaida sezonas izskaņu Orlando "burbulī". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu