Ostapenko turnīru Ostravā sāk ar uzvaru dubultspēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP / Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko Ostravas "Open" dubultspēļu turnīra pirmajā kārtā svinēja uzvaru pārī ar krievieti Veru Zvonarjovu.

Ostapenko/Zvonarjova atspēlējās pēc graujošā pirmā seta un uzvarēja Viktorijas Azarenkas no Baltkrievijas un Karolīnas Muhovas no Čehijas duetu ar 1-6, 6-4, 10:4.

Par dalību pirmajā kārtā Ostapenko ar pārinieci katra nopelnīja pa 100 pasaules ranga punktiem.

Otrajā kārtā Latvijas/Krievijas pāris tiksies ar uzvarētājām mačā, kurā tiksies ar pirmo numuru turnīrā izliktais pāris Elīze Mertensa (Beļģija)/Arina Sabaļenka (Baltkrievija) un duets Jesika Malečkova (Čehija)/Šantala Škamlova (Slovākija).

Iepriekš šajā sezonā Ostapenko trijos turnīros spēlēja kopā ar Gabrielu Dabrovski no Kanādas. Romā viņas zaudēja astotdaļfinālā, Strasbūrā tika līdz pusfinālam, bet "French Open" Latvijas/Kanādas duets apstājās astotdaļfinālā.

Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance dubultspēlēs ir 12-6.

Vienspēlēs Ostapenko, kura WTA rangā ieņem 44.vietu un turnīrā piedalīsies kā speciālā ielūguma saņēmēja. Viņa pirmajā kārtā tiksies ar Horvātijas sportisti Petru Martiču, kura pasaules rangā ir 18.vietā.

Šosezon WTA turnīros vienspēlē Ostapenko bilance ir 7-6.

Ostapenko ir vienīgā Latvijas tenisiste šajā turnīrā, jo kājas muskuļa traumas dēļ kortā šosezon nolēmusi vairs nedoties Anastasija Sevastova.

Ostravas "Open" turnīrs norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu