Pārtrauktā spēle starp FK "Liepāja" un RFS tiks pārspēlēta

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Ikaunieks (centrā)
Jānis Ikaunieks (centrā) Foto: Toms Dreiblats/RFS

Latvijas futbola čempionāta jeb "Optibet" virslīgas spēle, kas sestdien tika pārtraukta elektrības problēmu dēļ, tiks pārspēlēta, otrdien paziņoja Latvijas Futbola federācija (LFF).

Virslīgas čempionāta organizācijas komiteja, iepazīstoties ar situāciju, uzklausot abu komandu paskaidrojumus, kā arī iepazīstoties ar OC "Liepāja" un AS "Sadales tīkls" sniegto informāciju, lēmusi nozīmēt nedēļas nogalē pārtrauktajai "Optibet" virslīgas čempionāta spēlei starp FK "Liepāja" un RFS komandām jaunu norises datumu.

Sestdienas, 17. oktobra, "Optibet" virslīgas čempionāta spēle FK "Liepāja" - RFS pēc tiesnešu lēmuma tika pārtraukta spēles 66. minūtē tehnisku iemeslu dēļ - nepietiekams apgaismojums stadionā.

FK "Liepāja" pārstāvji informēja spēles galveno tiesnesi, ka novērst problēmas ar apgaismojumu tuvākajā laikā nebūs iespējams, līdz ar to spēle neturpinājās.

Pamatojoties uz virslīgas čempionāta reglamentu, laukuma saimnieku komandai ir jānodrošina, ka stadionam, kurā tiek rīkota spēle, ir jāatbilst LFF klubu licencēšanas noteikumiem, LFF stadionu un infrastruktūras noteikumiem un jābūt savlaicīgi sagatavotam divas stundas pirms spēles sākuma.

AS "Sadales tīkls" pēc FK "Liepāja" pieprasījuma savā vēstulē norāda, ka pie elektroapgādes pārtraukumiem var būt vainojamas ne vien problēmas publiskajā elektrotīklā, bet arī klientu īpašumu iekšējos elektrotīklos. Tādējādi Virslīgas organizācijas komiteja nevar viennozīmīgi secināt, vai par pēkšņajām apgaismojuma problēmām atbildība ir tikai spēles organizatoriem - mājinieku klubam FK "Liepāja".

Ņemot vērā minēto, kā arī izvērtējot FK "Liepāja" atbildības un vainas pakāpi minētajā situācijā, komiteja vienbalsīgi nolemj:

  • ņemot vērā to, ka virslīgas čempionāta reglaments neparedz spēles turpināšanu, taču paredz spēles pārcelšanu, nozīmēt jaunu spēles datumu "Optibet" virslīgas čempionāta spēlei starp FK "Liepāja" un RFS komandām - 25. novembris plkst. 13:00, spēli sākot no pirmās minūtes. Mača norises datumu var mainīt atkarībā no abu vienību sekmēm Latvijas kausa izcīņas turnīrā;
  • anulēt 17. oktobra spēlē fiksētās disciplinārās sankcijas, spēlētāju maiņas un vārtu guvumus.
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu