Balcers: Stavangerā jūtos kā mājās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: www.oilers.n

Norvēģijas pilsētā Stavangerā latviešu hokejists Rūdolfs Balcers jūtas kā mājās, atzīst Latvijas izlases uzbrucējs.

Latvijas hokejists pagājušajā nedēļā parakstīja jaunu līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Otavas "Senators".

Kanādas klubs nolēmis, ka Balcers līdz NHL treniņnometnes sākumam tiks izīrēts Norvēģijas komandai Stavangeras "Oilers".

"Neatrisinātā situācija saistībā ar kontraktu Otavā radīja grūtības, taču tagad varēšu aizvadīt spēles, kas ir lieliski," kluba mājaslapā citēts Balcers.

23 gadus vecais Latvijas hokejists nav spēlējis kopš 11. marta, kad "Senators" izbraukumā ar rezultātu 2:3 piekāpās Losandželosas "Kings".

Balcers savu profesionāla hokejista karjeru 2013. gadā sāka tieši Stavangeras komandā, aizvadot "Oilers" klubā trīs sezonas.

2016. gadā Balcers kļuva par Norvēģijas čempionu "Oilers" sastāvā. Pēc tam viņš devās uz Ziemeļameriku, kur no junioru līgas viņš aizkļuva līdz pat NHL.

"Stavangerā jūtos kā mājās. Jau vairākus mēnešus trenējos ar komandu. Būšu šeit, kamēr "Senators" sezona ir vēl tālu priekšā," teica Balcers.

Gaidāms, ka nākamā NHL sezonas ātrākais sāksies 2021. gada janvārī. 

"Es varu izskatīt citas alternatīvas, ja nāksies palikt ilgāk, bet tā ir tikai teorija. Tagad es ar nepacietību gaidu, kad atkal spēlēšu DNB arēnā."

"Oilers" nākamo spēli Norvēģijas čempionātā aizvadīs ceturtdien, 22. oktobrī, plkst. 19.00 pēc Latvijas laika. Pretī stāsies Sarpsborgas "Sparta".

Turnīra tabulā "Oilers" ieņem pirmspēdējo vietu 10 komandu konkurencē, bet "Sparta" atrodas ceturtajā pozīcijā.

"Oilers" sporta menedžeris medijam "Aftenbladet" apstiprinājis, ka Balcers regulāri trenējies ar komandu un ir gatavs tai palīdzēt jau nākamajā spēlē.

"Lai panāktu vienošanos, bija vajadzīgs laiks. Lielāko tiesu tas bija vajadzīgs tāpēc, lai viņš vienotos par jaunu līgumu ar Otavas klubu. Kad tas bija izdarīts, ātri varējām nokārtot to, ka viņš spēlēs pie mums, jo NHL klubs piekrita viņu izīrēt," norādīja Pals Haukali Higsons.

Liepājnieks jau pusaudža gados spēlēja Norvēģijā, cīnoties junioru vecuma līgās. Kā zināms, Balcera draudzene ir norvēģiete.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu