Covid-19 izraisītā krīze apgrūtinājusi Jāņa Daliņa stadiona pārbūvi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jāņa Daliņa stadions (vizualizācija)
Jāņa Daliņa stadions (vizualizācija) Foto: valmiera.lv

Covid-19 izraisītā krīze apgrūtinājusi cilvēkresursu pieejamību un materiālu piegādi Jāņa Daliņa stadiona pārbūvei, informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Kristīne Melece.

Viņa norādīja, ka Covid-19 radītā globālā pandēmija un tās izraisītās sekas apgrūtināja cilvēkresursu piesaistīšanu darbu veikšanai stadiona pārbūves projektā un kavējās materiālu, vieglatlētikas stadiona skrejceļa pamatnes un gumijas seguma sastāvdaļu piegādes, kas liedz šogad stadiona skrejceļam uzklāt beidzamo kārtu. 

Šogad stadionā uz asfalta seguma tika ieklāta "Conipur SW" pamata kārta un gumijas pasta poru aizpildīšanai, kas nodrošina ūdens neiekļūšanu pamata kārtā. Ņemot vērā rudens iestāšanos, temperatūras pazemināšanos un nokrišņu palielināšanos, lai nodrošinātu augstu skrejceļa kvalitāti un ilgtspējību, beidzamā slāņa uzklāšana un marķējumu veikšana tiks pārcelta uz 2021.gada maiju, sacīja pašvaldības pārstāve.

Melece norādīja, ka Valmieras pilsētas pašvaldība plāno, ka vieglatlētikas stadions un pārējā sporta infrastruktūra tiks pabeigta līdz 2021.gada 3.jūnijam. Taču, lai stadions un vieglatlētikas manēža saņemtu Pasaules Vieglatlētikas federāciju asociācijas sertifikātu, vēl nepieciešami maksimums divi mēneši sertifikācijai. Līdz ar to Eiropas Vieglatlētikas asociācija meklēs jaunu 2021.gada Eiropas čempionāta vieglatlētikā norises vietu.

LETA jau vēstīja, ka būvniecības termiņa pagarinājuma dēļ Jāņa Daliņa stadionā plānotais Eiropas komandu čempionāts vieglatlētikā otrajai līgai 2021.gada 19.jūnijā un 20.jūnijā Valmierā nenotiks.

Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS) informēja, ka pēc pieņemtā lēmuma Eiropas Vieglatlētikas asociācija (EA) lūdza izskatīt alternatīvas iespējas čempionāta rīkošanai Latvijā. Balstoties uz infrastruktūras pieejamību Rīgā un reģionos, LVS izskatīja iespēju sacensības organizēt Jelgavā.

Pēc sarunām ar pilsētas vadību tika secināts, ka pilsētā pagaidām nav atbilstoši apstākļi pasākuma organizēšanai. Līdz ar to šobrīd EA meklē citu čempionāta rīkotājvalsti.

LVS ir pieteikusies EA rīkot Eiropas U-18 čempionātu Rīgā 2024.gadā un plāno pieteikties nākamā Eiropas komandu čempionāta 2023.gadā organizēšanai Valmierā.

Būvdarbus Valmieras stadionā veic piegādātāju apvienība "Lemminkainen", būvuzraudzību nodrošina "Būvuzraugi LV". Projekta pasūtītājs ir Valmieras pilsētas pašvaldība, tā plānotās kopējās realizācijas izmaksas ir 21 598 847 eiro, tostarp valsts budžeta finansējums - ne mazāks kā 5 300 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu