Gatis Gūts būs klāt Pekinas olimpiskās trases sākotnējā homologācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Bijušais Latvijas bobslejists Gatis Gūts, kurš ir Starptautiskajā Bobsleja un skeletona federācijā (IBSF) pilda koordinatora palīga pienākumus, arī dosies uz Ķīnu mēneša beigās, lai piedalītos 2022.gada Pekinas olimpisko spēļu ledus trases pirmajā iemēģināšanā, otrdien savā tīmekļa vietnē vēsta IBSF.

Jancjinas Nationālā ledus centra trases bobslejam, skeletonam un kamaniņu sportam sākotnējā homologācija sāksies 26.oktobrī. Trase ir viena no 2022.gada ziemas olimpisko spēļu sacensību arēnām.

Ņemot vērā neskaidrības par ceļošanas ierobežojumiem visā pasaulē, IBSF vienojās ar olimpisko spēļu Pekinā Organizācijas komiteju veikt sākotnējās homologācijas sacensības tikai ar Ķīnas bobsleja un skeletona sportistiem.

No IBSF uz Ķīnu kopā ar bobsleja delegātu Josu Matli un skeletona pārstāvi Mihaelu Grīnbergeru dosies arī koordinatora palīgs latvietis Gūts un Medicīnas komitejas priekšsēdētājs Kristians Šneiders.

IBSF Trases komitejas locekļi vērtēs tehniskos aspektus. Sākotnējo homologāciju apmeklēs arī IBSF prezidents Ivo Feriani, bet IBSF televīzijas koordinators Mārtens Ferstrāte gatavos video par sākotnējās homologācijas braucieniem, kas pēc tam tiks kopīgots visām IBSF dalībnieku federācijām.

Visām šīm personām būs jāievēro karantīnas, higiēnas un aizsardzības pret Covid-19 infekciju noteikumi, kā izklāstījusi spēļu Organizācijas komiteja.

Pārbaudes līdz 1.novembrim kalpo trases pārbaudei. Homologācijas procesam jāapstiprina trases drošība un izbraucamība, kā arī tas kalpo kā infrastruktūras, loģistikas aspektu un darba plūsmas pārbaude.

Kamaniņu braucējiem 16 sportistu, treneru un trašu celtniecības speciālistu vidū  būs Latvijas divnieks - brāļi Juris un Andris Šici.

Pekinas spēles paredzētas no 2022.gada 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu