Pasaules čempionāts hokejā U-20 elites divīzijā tiks organizēts "burbulī"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pasaules čempionāts hokejā U-20 elites divīzijā šī gada beigās Edmontonā tiks aizvadīts jau iepriekš sportā iepazītajos "burbuļa" apstākļos, otrdien ziņo Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).

Latvijas U-20 hokeja izlasei nebūs jāgatavojas gada beigās paredzētajam pasaules čempionātam I divīzijas A grupā Dānijā, jo tas kopā ar virkni citu čempionātu ir atcelts Covid-19 situācijas dēļ.

IIHF padome pirms mēneša nobalsoja par turnīru atcelšanu 2020./21.gada sezonā, ievērojot IIHF Covid-19 ekspertu grupas ieteikumus.

Otrdien IIHF ziņo, ka iepriekš pārrunās ar Kanāda Hokeja federāciju un atbildīgajām veselības organizācijām secināts, ka turnīrs šī gada beigās un nākamā gada sākumā nevar tikt aizvadīts Edmontonā un Reddīrā, kā plānots iepriekš.

Šī iemesla dēļ pieņemts lēmums, ka turnīrs "burbuļa" apstākļos notiks Edmontonā labi zināmajā "Rogers Place" arēnā. Spēles klātienē skatītājiem nebūs iespējams apmeklēt.

Iepriekš šajā arēnā veiksmīgi tika aizvadītas vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles.

Ņemot vērā, ka visas desmit turnīra dalībnieces savas spēles aizvadīs vienā arēnā, pasaules čempionāts sāksies dienu agrāk nekā ierasts - 25.decembrī. Pēdējo reizi tas notika 2005.gadā.

Turnīrs tiks atklāts ar Šveices - Slovākijas dueli, bet tajā pašā dienā laukumā dosies arī Vācija - Somija un Krievija - ASV. Dienu vēlāk pirmo spēli aizvadīs arī Kanāda, kas tiksies ar Vāciju.

Grupu turnīra fāzē vienā dienā tiks aizvadītas trīs spēles. A grupā ielozētas Kanāda, Somija, Šveice, Slovākija un Vācija, bet B grupā spēlēs Krievija, Zviedrija, ASV, Čehija un Austrija.

Grupu turnīra pēdējās spēles tiks aizvadītas Vecgada vakarā. Tikmēr izslēgšanas turnīrs notiks tāpat kā iepriekšējos divos gados.

2.janvārī sāksies ceturtdaļfināli, divas dienas vēlāk paredzēti pusfināli, bet 5.janvārī tiks noskaidroti 2021.gada pasaules čempioni U-20 elites divīzijā.

IIHF ziņo, ka līdz ar zemāko divīziju čempionātu atcelšanu, neviena no desmit minētajām valstsvienībām vietu elites divīzijā nezaudēs.

Zināms, ka desmit izlases uz Kanādu dosies savlaicīgi, jo no 20. līdz 23.decembrim vēl plānotas pārbaudes spēles.

Latvijas izlase pērn I divīzijas A grupā izcīnīja otro vietu un nespēja atgriezties spēcīgāko komandu apritē, kas izdevās Austrijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu