Šmits ACB līgā pārsniedz 1000 gūto punktu robežu

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: www.fcbarcelona.com

Latvijas izlases basketbolists Rolands Šmits otrdien Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē sasniedza 1000 gūto punktu robežu un palīdzēja "Barcelona" izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" mājās ar 87:60 (26:15, 18:16, 26:18, 17:11) pārliecinoši uzvarēja Sansevastjanas "Gipuzkoa".

Šmits pirmajā puslaikā guva septiņus punktus un ar to bija pietiekami, lai pārsniegtu 1000 gūto punktu robežu ACB čempionātā. Kopumā viņš iekrājis 1005 punktus. Latvijas basketbolists ACB līgā pirmo maču aizvadīja 2012./13.gada sezonā un kopš tā laika piedalījies 173 spēlēs.

Otrdienas duelī Šmits laukumā pavadīja 14 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā guva septiņus punktus, grozā raidot divus no sešiem divpunktu metieniem, bet vienīgais tālmetiens nebija precīzs. Viņš arī iemeta trīs no četriem soda metieniem, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, pārtvēra trīs bumbas, pieļāva divas kļūdas un spēli noslēdza ar septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Otrās ceturtdaļas noslēgumā Šmits izcēlās ar iespaidīgu "slam dunk", grozā triecot bumbu, kuru virs stīpas padeva Adams Hanga.

Rezultatīvākie ar 15 punktiem Barselonas komandā bija Brendons Deiviss un Artjoms Pustovijs. Otrā laukuma pusē 17 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Haimes Ečenikes rēķinā.

Komandas Covid-19 dēļ ACB ir aizvadījušas dažādu spēļu skaitu. "Barcelona" ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem ceturto pozīciju, bet četri panākumi kopumā ir sešiem klubiem.

Iepriekšējā sezonā par ACB čempioni tika kronēta Vitorijas "Baskonia", kas miniturnīra finālmačā pārspēja "Barcelona" komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu