Covid-19 izslimojušie Daugavpils "Dinaburgas" hokejisti gatavi atgriezties uz ledus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Daugavpils "Dinaburga" komanda
Daugavpils "Dinaburga" komanda Foto: Agris Bricis

Daugavpils "Dinaburgas" hokejisti sestdien varēs atgriezties laukumā, bet par "Zemgale"/LLU un Rīgas "Dinamo" spēlēšanu lielāka skaidrība būs nedēļas beigās, noskaidroja aģentūra LETA.

"Dinaburgas" komandā septembra sākumā tika konstatēti vairāki Covid-19 gadījumā, kā dēļ visai vienībai un Daugavpils Ledus sporta skolas audzēkņiem bija jāievēro pašizolācija.

"Dinaburgas" trešdien paredzētais mačs pret "Mogo"/LSPA ir pārcelts uz nenoteiktu laiku, bet sestdien daugavpiliešiem viesos paredzēta "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēle pret "Olimp"/"Venta 2002" vienību.

""Dinaburgas" spēlētājiem visi testi ir negatīvi, taču hokejistiem ir nepieciešams atjaunošanās periods, tāpēc pēc ārstu ieteikuma šodienas spēle tika pārcelta," par Daugavpils komandas situāciju skaidroja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē vismaz divi Covid-19 gadījumi tika konstatēti arī "Zemgale"/LLU komandā. Arī jelgavnieku spēles ir pārceltas, bet nākamais mačs viņiem paredzēts pēc nedēļas.

"Kad viņi būs veikuši vēl vienas analīzes un tās būs negatīvas, tad varēsim pieņemt lēmumu attiecībā uz to, kad "Zemgale"/LLU komanda varēs spēlēt," teica Koziols.

Pagājušajā nedēļā Covid-19 uzliesmojums tika konstatēts arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo", kurai pašizolācija noteikta līdz 24.oktobrim. Saslimšana ar Covid-19 pēc atgriešanās no Baltkrievijas apstiprināta vismaz 13 ar Rīgas "Dinamo" saistītiem cilvēkiem. 

Tāpat pagājušajā nedēļā no Vladivostokas ar vairākiem Covid-19 saslimušajiem atgriezās arī "Dinamo" sistēmas jaunatnes komanda "Rīga", kas spēlē Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL). Arī "Rīgas" komanda šonedēļ vēl atradīsies pašizolācijā.

"Dinamo" komandā jau septembrī bija viens Covid-19 uzliesmojums, kurā saslimšana tika konstatēta deviņiem hokejistiem un diviem personāla darbinieki.

"Rīgas "Dinamo" daļa spēlētāju ir karantīna, bet tie, kas bija saslimuši pirmajā reizē, var trenēties. Tāpat nedēļas sākumā varētu atgriezties arī daļa "Rīgas" spēlētāju," atzīmēja Rīgas "Dinamo" preses sekretārs Jānis Stepītis.

Pagājušajā nedēļā Veselības ministrijas galvenais infektologs, profesors Uga Dumpis aģentūrai LETA norādīja, ka viņa ieskatā Covid-19 izplatīšanās laikā no visiem komandu sporta veidiem hokejs vērtējams kā īpaši bīstams, jo tas ir potenciāli saistīts ar ilgstošu atrašanos ģērbtuvēs, sēdēšanu uz rezervistu soliņa un klaigāšanu spēles laikā.

Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs neuzskata, ka profesionālais sports ir galvenais faktors, kas veicina vispārējo situāciju Covid-19 izplatībā.

Perevoščikovs aģentūrai LETA norādīja, ka profesionālā sporta pārstāvji ir pietiekami izolēti no pārējās sabiedrības. Rīgas "Dinamo" gadījums liecina, ka šajā komandā diezgan regulāri visus pārbauda uz Covid-19 un saslimušie, kā arī izolācijā esošie pietiekami rūpīgi tiek nošķirti no pārējās sabiedrības.

Eksperts vērsa uzmanību, ka jau iepriekšējā reizē, kad konstatēts Covid-19 minētajā komandā, tālāka plaša infekcijas izplatīšanās netika konstatēta. Rīgas "Dinamo" testēšana un uzraudzība tiek realizēta tik intensīvi, kā nenotiekot pat medicīnas darbinieku vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu