"Tas bija pārāk liels risks." Saruna ar Rīgas "Dinamo" treneri Raimondu Vilkoitu

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET podkāsta "Čempionu brokastis" 24. epizodē sarunas viesis ir hokeja kluba Rīgas "Dinamo" galvenā trenera Pētera Skudras asistents Raimonds Vilkoits, kurš pirms trim gadiem priekšlaicīgi noslēdza hokejista karjeru un drīz pēc tam pievērsās trenera darbam.

Pirms desmit gadiem šķita, ka Latvijas hokeja izlases sastāvā un Rīgas "Dinamo" rindās drīzumā redzēsim augumā raženu (aptuveni 1,93 metri) centra uzbrucēju, tomēr daudzās traumas, kas ir daļa no profesionālā hokeja, liedza Vilkoitam realizēt savu potenciālu.

2010./2011. gada sezonā Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" sastāvā Vilkoits spēlēja ļoti rezultatīvi - Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā 56 mačos sakrāja 48 punktus (25 vārti + 23 piespēles). Izdevās arī debitēt Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) - trīs mačos vieni gūti vārti.

Hokejista karjeras turpinājums Vilkoitam neizvērtās tā kā cerēts, taču viņam pašam šobrīd ir skaidrs, kur tika pieļauta kļūda. Vēlme doties leģionāra gaitās un pierādīt sevi ārzemēs neatmaksājās. Viņš uzskata, ka vajadzēja piekrist Rīgas "Dinamo" piedāvājumam un cīnīties par vietu sastāvā.

"Pēc MHL sezonas gribēju izmēģināt leģionāra gaitas, lai pēc tam es sevi varētu piedāvāt Rīgas "Dinamo" kā labāku spēlētāju, nevis ceturtās maiņas hokejistu," savu lēmumu atceras Vilkoits. 

Viņš hokejista karjeras laikā ir spēlējis Zviedrijā, Baltkrievijā, Slovākijā, Somijā un Kazahstānā. Karjeras nogali Vilkoits pavadīja Latvijā, pārstāvot HK "Zemgale" un HK "Mogo" komandu. Spēlētāja karjerai punktu viņš pielika 2017. gadā.

Hokejista karjerā Vilkoitam bija daudz dažādu traumu, taču ir kāda veselības problēma, par kuru zina tikai viņa tuvinieki.

"Bija jāparaksta papīrs, ka es pats uzņemos risku, taču es nebiju gatavs to darīt," sacīja Vilkoits. "Tas bija pārāk liels risks."

30 gadu vecumā Vilkoits kā treneris ir strādājis gan ar bērniem, gan trenējis HK "Rīga" jauniešus, turklāt pagājušajā sezonā kā galvenais treneris, gan bijis Latvijas U-20 izlases treneru korpusā, gan arī tagad pirmo sezonu strādā ar profesionāļiem Rīgas "Dinamo" komandā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu