Karjeru noslēgs viens no visu laiku labākajiem UFC cīkstoņiem Andersons Silva

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Andersons SIlva (no labās)
Andersons SIlva (no labās) Foto: AFP/SCANPIX

Leģendārais jauktās cīņas mākslas (MMA) cīkstonis Andersons Silva (Brazīlija) paziņojis, ka viņš gatavojas aizvadīt savas karjeras pēdējo cīņu.

Silvas nākamais un pēdējais duelis būs pret vidējā svara (līdz 84 kg) cīkstoni Juraiju Holu no Jamaikas. Cīņa norisināsies 31. oktobrī "UFC Fight Night 181" ietvaros Lasvegasā (ASV). Abu cīkstoņu duelis būs arī vakara galvenā cīņa.

"Šī būs mana pēdējā cīņa. Pavisam noteikti. Es mīlu šo sportu, bet šim mirklim jau esmu sagatavojis savu prātu," sarunā ar "MMA Junkie" sacīja 45 gadus vecais sportists, kurš karjeras laikā iemantoja iesauku "Zirneklis".

Leģendārais cīkstonis arī norādīja, kas viņam pietrūks visvairāk, kad MMA cimdi tiks kārti uz nagliņas. "Visvairāk man pietrūks trenēšanās. Mana prāta un ķermeņa sagatavošana [cīņai]. Ir skumji, jo apzinos, ka to vairāk nespēju."

MMA aprindās Silva tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem cīkstoņiem. Brazīlietim joprojām pieder UFC rekords - visilgāk pavadītais laiks čempiona statusā (teju septiņi gadi jeb 2457  dienas). No 2006. līdz 2013. gadam Silvam bija 16 uzvaru sērija.

Viņš savu pasaules čempiona jostu aizstāvēja 10 reizes pēc kārtas, kas ir otrs visu laiku labākais rādītājs UFC vēsturē. Rekordists ar 11 cīņām ir amerikānis Demetriuss Džonsons.

Pirmo profesionālo cīņu Silva aizvadīja 1997. gadā, bet UFC viņš pievienojās 2006. gadā.

Tomēr reiz spožo karjeru piemeklēja pavisam blāva izskaņa. Dopinga skandāli un neizteiksmīgi zaudējumi. No pēdējām astoņām cīņām Silvam uzvaru ir izdevies izcīnīt tikai vienā.

Ilgās karjeras laikā Silva ir ticis pie 34 uzvarām un piedzīvojis 10 neveiksmes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu