No NBA spēlētājiem Latvijas izlasei gaidāmajos mačos palīdzēs tikai Pasečņiks

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases basketbolisti
Latvijas izlases basketbolisti Foto: FIBA.com

No četriem Latvijas pārstāvjiem Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) šoruden izlasei palīdzēs tikai Anžejs Pasečņiks, sarunā ar TVNET apstiprināja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas vīru izlasei 27.novembrī gaidāma Eiropas čempionāta atlases spēle pret Grieķiju, bet 29.novembrī būs jātiekas ar Bosniju un Hercegovinu. Abi mači notiks Sarajevā.

Skaidrs ir tas, ka komandai nepalīdzēs trīs no četriem NBA komandu pārstāvjiem - Kristaps Porziņģis, Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs. Izlasei gatavs palīdzēt Vašingtonas "Wizards" centrs Anžejs Pasečņiks, kurš aktīvi trenējas Latvijā.

Arī Bertāns ir Latvijā, taču vēl nav parakstījis jaunu līgumu ar kādu NBA komandu, tāpēc nevēlas riskēt. Savukārt Porziņģis Dalasā atlabst pēc ceļgala operācijas.

Cipruss atturīgi komentēja Rodiona Kuruca situāciju, vien atklājot, ka basketbolists šobrīd trenējas ASV un nespēlēšanas iemesli LBS ir zināmi.

"Šobrīd īsti nav viņa varā pieņemt lēmumu. Rodionu arī var saprast," sacīja Cipruss.

TVNET sazinājās ar Kuruca aģentu Artūru Kalnīti, lai noskaidrotu Bruklinas "Nets" basketbolista argumentāciju nespēlēšanai izlasē.

"Rodions ar treneri [Stīvu] Nešu strādā un gatavojas nākamajai sezonai. Viņš uz Latviju braukt neplāno, tāpēc arī izlasei šoreiz palīdzēt nevarēs," situāciju komentēja Kalnītis.

Jāizceļ, ka Lietuvas izlasei piekrituši palīdzēt divi NBA spēlētāji - Jons Valančūns un Domants Sabonis.

LBS ģenerālsekretārs Cipruss uzsvēra, ka izlasē tiks pulcēts iespējami spēcīgākais sastāvs, taču šobrīd viss vēl ir miglā tīts, jo līdz mačiem jāgaida vairāk nekā mēnesis.

"Ielūgumi uz izlasi tika izsūtīti visiem Latvijas izlases spēlētājiem, kas šobrīd spēlē Eirolīgā. Zinām, ka kvalifikācijas loga laikā viņiem paredzētas spēles Eirolīgā, bet vēl nezinām, kā situācija attīstīsies. Skaidrs vēl nav nekas. Daži spēlētāji ir apslimuši, daži nesen izārstējušies."

Aktīvs darbs noritot arī pie tā, lai novembrī sekmīgi varētu uzņemt sieviešu izlases kvalifikācijas turnīra "burbuli".

12. un 14. novembrī I grupas turnīrā Latvijas sieviešu komanda spēlēs pret Vācijas un Horvātijas izlasēm. Vēl Rīgā spēlēs Horvātija, Ziemeļmaķedonija un Vācija.

"Viss ir saskaņots ar FIBA. Tur problēmām nevajadzētu būt. Šobrīd notiek darbs pie tehniskām niansēm, jo šāda "burbuļa" rīkošana ir kas nebijis. Šobrīd mums nav noslēgta līguma ar FIBA. Abas puses saprot situāciju Eiropā un pasaulē. Darīsim visu, lai spēles notiktu. Mums ir arī Latvijas valdības atbalsts."

Pēc divām kārtām I grupā Horvātijas sieviešu izlasei ir divas uzvaras, Latvijai un Vācijai pa vienai, bet Ziemeļmaķedonijai uzvaru nav.

2021.gada finālturnīram kvalificēsies deviņu grupu uzvarētājas un piecas labākās otro vietu ieguvējas.

Latvijas vīriešu valstsvienība kvalifikāciju sāka ar diviem zaudējumiem. Pēc divām kārtām Grieķijai ir divas uzvaras, Bosnijai un Hercegovinai un Bulgārijai pa vienai. Finālturnīram kvalificēsies grupas trīs labākās komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu