Ostapenko piekāpjas pēc ranga Āfrikas labākajai tenisistei

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP / Scanpix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko ceturtdien Čehijā piedzīvoja zaudējumu Ostravas "Premier" turnīra otrajā kārtā.

Ostapenko ar rezultātu 4-6, 4-6 piekāpās Tunisijas pārstāvei Onsu Žabērai, kura pēc ranga ir vadošā tenisiste Āfrikā.

Latvijas tenisiste WTA rangā ieņem 44. vietu, bet Žabēra atrodas 32. pozīcijā. Viņām šī bija otrā tikšanās, pirms pieciem gadiem savstarpējo dueli uzvarēja Ostapenko.

Otrās kārtas sasniegšana Ostapenko dos 55 WTA ranga punktus.

Maču ar uzvarētu servi sāka tunisiete, bet nākamajos četros geimos tenisistes apmainījās breikiem. Vēlreiz Žabēra Ostapenko servi lauza desmitajā geimā, kad nokārtoja uzvaru setā ar 6-4.

Otrā seta ievadā abas tenisistes realizēja savas serves, bet pēc tam sekoja sešu breiku sērija, ko devītajā geimā ar uzvaru pie savas serves pārtrauca Žabēra - 5-4. Sekojošajā geimā Ostapenko atspēlēja trīs breikbumbas, bet ar ceturto mēģinājumu pretiniece pielika punktu mačam.

Ostapenko šajā mačā pieļāva trīs dubultkļūdas, bet pretiniecei tādas bija piecas. Žabēra arī izpildīja sešas netveramās serves, kamēr Ostapenko šoreiz bija bez "eisiem".

Pirmajā kārtā Ostravā Latvijas tenisiste trešdien sagrāva ar piekto numuru izlikto Horvātijas pārstāvi Petru Martiču, kura rangā ir 18.vietā, - 6-3, 6-1.

Tikmēr Žabēra ne mazāk pārliecinoši ar 6-2, 6-2 pieveica mājinieci Barboru Strīcovu (WTA 37).

Abas tenisistes iepriekš savā starpā tikušās vienreiz, Polijas pilsētā Sobotā notiekošā ITF 75 000 sērijas vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarot Latvijas tenisistei.

Ostapenko turnīrs bija ceturtais pēc sezonas atsākšanās.

Ostravā viņa jau pārvarējusi dubultspēļu pirmo kārtu, jo pirmdien pārī ar krievieti Veru Zvonarjovu ar 1-6, 6-4, 10:4 uzvarēja Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas un čehieti Karolīnu Muhovu.

Pēc cīņas pret Žabēru Ostapenko ceturtdien būs jādodas kortā vēlreiz - dubultspēlē.

Šosezon WTA vienspēļu turnīros Ostapenko bilance ir 8-7, bet dubultspēlēs - 12-6.

Tikmēr Žabēra šosezon vienspēlēs sakrājusi bilanci 23-10.

Ostapenko pretiniece spēlē stabili, un tikai gada pirmajā turnīrā Šeņdžeņas "International" sērijas sacensībās un Romas "Premier 5" sērijas turnīrā palika bez uzvarām. Gada lielākajās sacensībās viņa ir tikusi līdz ceturtdaļfinālam Austrālijas atklātajā čempionātā, tur ar 4-6, 4-6 piekāpjoties nākamajai uzvarētājai amerikānietei Sofijai Keninai, bet izsitot no sacensībām ar 12.numuru izsēto britu sportisti Džoannu Kontu un ar 27.numuru izlikto Ķīnas sportisti Cianu Vanu.

ASV atklātajā čempionātā tunisiete piekāpās ar otro numuru izliktajai Keninai trešajā kārtā - 6-7 (4:7), 3-6, bet "French Open" tika līdz astotdaļfinālam, kur nepārvarēja citas amerikānietes Danielas Kolinsas (WTA 57.) barjeru - 4-6, 6-4, 4-6, pirms tam no cīņas par trofeju izsitot turnīra astoto raketi baltkrievieti Arinu Sabaļenku.

Pēc sacensību atjaunošanās vasaras beigās tunisietei šis jau ir sestais turnīrs, šajā laikā sakrājot bilanci 12-5.

Tikmēr Sevastova, kas WTA reitingā ieņem 54.vietu, sezonu ir noslēgusi.

Ostravas "Open" turnīrs norisinās uz cietā seguma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu