Bahs: Nevienai valstij Covid-19 dēļ nebūs liegta iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs. Foto: AFP/SCANPIX

Lai arī situācija ar Covid-19 izplatību dažādās pasaules valstīs ir atšķirīga, tas nekalpos par iemeslu liegt dalību kādai no nācijām Tokijas olimpiskajās spēlēs, norādīja Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs.

Bahs trešdien sociālajā vietnē "Instagram" piedalījās sarunā ar Vācijas šķēpmetēju Johanesu Feteru. SOK prezidents uzsvēra, ka sportisti šajos apstākļos nav vainojami, tāpēc gadījumā, ja viss atbildīs noteiktajām prasībām, atlēti Tokijas olimpiskajās spēlēs varēs piedalīties, neraugoties uz Covid-19 situāciju viņu pārstāvētajā valstī.

"Ja sportisti uzrāda negatīvus testus, ja viņi ievēro noteiktās prasības, mums nav iemesla viņiem liegt piedalīties olimpiskajās spēlēs," skaidroja Bahs.

SOK amatpersona arī atklāja, ka spēļu organizatoru Darba grupa šobrīd strādā pie plāna, kā rezultātā atlētu ciematā tiktu īstenoti augstākā līmeņa drošības pasākumi, kas arī saistīti ar Covid-19 testēšanu.

Organizatori atklājuši, ka olimpisko spēļu laikā komandas un sportisti tiks sadalīti vairākos "burbuļos". Katrā no tiem arī tiks nodrošināta ēdināšana.

Bahs arī piebilda, ka līdz šī gada beigām, iespējams, vairāku kompāniju rīcībā būs nonākušas Covid-19 vakcinācijas. Viņš bija pārliecināts, ka vakcīnas sportistiem neizraisīs blakusefektus.

Pirms divām nedēļām Tokijas olimpisko spēļu rīkotāji paziņoja, ka samazinās izdevumus aptuveni 50 pozīcijās, kā rezultātā izdosies ietaupīt 280 miljonus ASV dolāru (237,8 miljonus eiro).

Jau ziņots, ka Tokijas olimpiskās pārceltas par gadu un to norise plānota no 23.jūlija līdz 8.augustam.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu