"Pelicans" galvenā trenera amatā apstiprina pieredzējušo van Gandiju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Stens van Gandijs
Stens van Gandijs Foto: AP/ Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas "Pelicans" galvenā trenera amatā noalgojusi labi zināmo Stenu van Gandiju, ziņo NBA.

Iepriekš speciālists strādāja "Turner Sports" kompānijā par NBA analītiķi. Vēl pirms analītiķa profesijas van Gandijs no 2003. līdz 2018.gadam NBA 12 sezonas strādāja par treneri Miami "Heat", Orlando "Magic" un Detroitas "Pistons" komandās. Tikmēr no 1995. līdz 2003.gadam viņš "Heat" komandā pildīja trenera asistenta pienākumus.

Sarunā ar mediju "Bleacher Report" van Gandijs neslēpa, ka pārrunas ar "Pelicans" uzsācis jau īsi pēc tam, kad komanda neiekļuva izslēgšanas spēlēs Orlando.

"Vienmēr zināju, ka manī aizvien ir vēlme trenēt, taču nolēmu to darīt tikai tad, ja būs pareizie apstākļi," sarunā ar "Bleacher Report" teica speciālists. "Necentos pieteikties katram trenera darbam. Ar aģentu nerunāju, par kuru katru komandu, bet šī likās piemērota vieta."

"Sirds dziļumos es laikam vienmēr būšu treneris. Kad pienāca īstais brīdis, biju priecīgs, ka vienojāmies."

"Pelicans" augustā atlaida galveno treneri Elvinu Džentriju, kurš komandu vadīja iepriekšējās piecas sezonas. Ņūorleānas vienība pēdējās astoņās spēlēs Orlando burbulī izcīnīja vien divas uzvaras, neraugoties uz Zaiona Viljamsona un Brendona Ingrema esamību sastāvā.

Karjeras laikā van Gandijs NBA aizvadījis 907 spēles, kurās izcīnītas 523 uzvaras. 2009.gadā viņam ar "Magic" izdevās sasniegt NBA finālu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu