Robežu slēgšanas gadījumā Rīgas "Dinamo" mājas spēles aizvadīs Krievijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja drīzumā Covid-19 izplatības dēļ tiks slēgtas robežas, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība Rīgas "Dinamo" un Helsinku "Jokerit" komandām centīsies izkārtot iespēju mājas spēles aizvadīt Krievijā, piektdien teica līgas prezidents Aleksejs Morozovs.

Saslimšana ar Covid-19 pēc atgriešanās no Baltkrievijas apstiprināta 13 ar Rīgas "Dinamo" saistītiem cilvēkiem, kā rezultātā "dinamieši" laukumā varēs atgriezties, sākot ar 25.-26.oktobri.

"Dinamo" šī bija jau otrā reize, kad kluba rindās konstatēts liels saslimušo skaits ar Covid-19. Pavasarī jau pieredzēta robežu slēgšana, bet gadījumā, ja tas atkārtosies, KHL aicinās "Dinamo" un Jāņa Kalniņa pārstāvēto "Jokerit" piekrist mājas spēles aizvadīt Krievijā.

"Ceram, ka tas nenotiks, bet pretējā gadījumā mēģināsim nokārtot atļauju šīm komandām," teica Morozovs. "Līdzīga "īpašā atļauja" šobrīd no Kazahstānas valdības piešķirta Nursultanas "Baris", kas var gan doties izbraukumā, gan uzņemt viesus no citām valstīm."

"Ja iztēlojamies sliktāko scenāriju, klubiem hokeja halles meklēsim Krievijā."

Morozovs arī uzsvēra, ka līga nav izskatījusi scenāriju par čempionāta apturēšanu uz īsu brīdi. Tāpat nav bijis plāns saīsināt kalendāru, lai arī vairākos KHL klubos līdz šim konstatēta saslimšana ar Covid-19.

"Līdz ceturtdienai līgā bija 75 personas, kuras inficējušās ar Covid-19. Šis skaitlis gan attiecināms ne tikai uz spēlētājiem, jo sadarbības laboratorijās testus veic arī apkalpojošais personāls, treneri un citi. Cik man zināms, no vīrusa izveseļojušies 322 cilvēki," piebilda Morozovs.

Līgas prezidents arī uzsvēra, ka nevienai komandai nav pamata nedoties uz Baltkrieviju, kur jau vairāk nekā divus mēnešus notiek protesti pret prezidenta vēlēšanu viltošanu. Viņš norādīja, ka Minskas "Dinamo" no savas puses dara visu, lai drošā gaisotnē uzņemtu viesus un aizvadītu spēles.

"Dinamo" ar septiņiem punktiem 13 spēlēs ieņem pēdējo vietu starp 11 Rietumu konferences komandām un ir arī vājākā vienība visā līgā.

Iepriekš jau ziņots, ka pirmajā saslimšanas ar Covid-19 reizē "Dinamo" tika inficējušies deviņi hokejisti un divi personāla darbinieki.

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu konferencē un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu