"TTT Rīga" Eirolīgas sezonas pirmās spēles varētu aizvadīt Spānijā vai Rumānijā

CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" komandas basketbolistes.
"TTT Rīga" komandas basketbolistes. Foto: facebook.com

Latvijas titulētākā sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas apakšgrupu turnīra pirmās trīs "burbuļa" spēles aizvadīs Spānijā vai Rumānijā.

C grupas miniturnīru uzņems kāda no kvalifikāciju pārvarējušajām komandām - Žironas "Spar Citylift" (Spānija) vai Sfintu Georges "ACS Sepsi SIC" (Rumānija). Kvalifikāciju pārvarējusī komanda būs zināma nākamajā nedēļā.

Bez "TTT Rīga" komandas un kvalifikācijas veiksminieces C grupā spēlēs arī titulētā Krievijas vienība Jekaterinburgas UGMK un Itālijas klubs Skio "Famila".

Pirmā apļa spēles notiks no 29.novembra līdz 5.decembrim, bet otrā apļa mači varētu notikt no 17. līdz 23.janvārim.

A grupas turnīra pirmā apļa saimniece vēl nav zināma. Šajā grupā spēlēs Elīnas Babkinas pārstāvētās Orenburgas "Nadežda", Kurskas "Dinamo" (abas - Krievija), Salamankas "Permfumerias Avenida" (Spānija), kā arī viena no kvalifikācijas veiksmniecēm - Kristīnes Vītolas pārstāvētā Miškolcas DVTK (Ungārija) vai Izmitas "Belediyespor" (Turcija).

Tikmēr B grupā spēles uzņems Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kurai pretī stāsies Prāgas ZVVZ USK (Čehija), Lionas ASVEL (Francija) un Gundara Vētras trenētā Gdiņas "VBW Arka" (Polija). Savukārt C grupā Ungārijas pilsētā Šopronā vietējā "Sopron" spēkosies ar Anetes Šteinbergas pārstāvēto Stambulas "Galatasaray" (Turcija), kā arī diviem Francijas klubiem - Buržas "Tango" un "Basket Landes".

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiks vienā pilsētā ar vienu spēli. Šie dueļi paredzēti 28. un 29.oktobrī. Savukārt grupu turnīrā komandas tiks sadalītas četrās grupās pa četrām katrā. 

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā. Tikmēr ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā. 

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās "Final 4".

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu