Nikolajs Grišuņins zaudē cīņā par IBF "International" titulu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas bokseris Nikolajs Grišuņins piektdien Milānā zaudēja cīņā par Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) "International" čempiona titulu pirmajā smagajā svarā.

Grišuņins desmit raundu cīņā pēc punktiem piekāpās itālim Fabio Turki, kurš ieguva vakanto IBF "International" čempiona jostu.

Tiesneši Turki piešķīra uzvaras ar 99:91, 98:92 un100:90. 

36 gadus vecais Grišuņins profesionālajā boksā debitēja pirms četriem gadiem, šajā laikā uzvarot 12 no 15 cīņām, piecas no tām noslēdzot ar nokautu. Iepriekšējā duelī 2019.gada 2.novembrī viņš pēc punktiem pārspēja melnkalnieti Džemalu Bošnjaku.

Ventspilnieks ir līdz šim vienīgais Latvijas bokseris, kurš pēc neatkarības atjaunošanas izcīnījis godalgas augstākās raudzes amatieru sacensībās - viņš ir 2008. un 2015.gada Eiropas meistarsacīkšu bronzas laureāts.

Tikmēr 27 gadus vecais Turki karjeras laikā ringā kāpis 19 reizes, izcīnot 18 uzvaras, 13 no tām ar nokautu. Iepriekšējā cīņā, kas bija pērnā gada 11.oktobrī, viņš pēc punktiem piekāpās britam Tomijam Makārtijam, zaudējot Pasaules Boksa padomes (WBC) "International" čempiona jostu.

Pirms četriem gadiem viņš spēkojās ar Latvijas bokseri Artūru Kuļikauski, uzvarot pēc punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu