Video ⟩ Nurmagomedovs ar dominējošu sniegumu pārspēj Geiči un paziņo par karjeras noslēgšanu (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Habibs Nurmagomedovs
Habibs Nurmagomedovs Foto: Reuters/ScanPix

"UFC 254" cīņu šova ietvaros ar otrā raunda žņaugšanas paņēmienu uzvaru izcīnīja Habibs Nurmagomedovs, aizstāvot vieglā svara divīzijas čempiona titulu pret Džastinu Geiči. Pēc cīņas dagestānietis paziņoja par karjeras beigām.

Vakara galvenajās cīņas (main card) tika aizvadīti vēl seši dueļi, no kuriem tikai viens noslēdzās ar tiesnešu lēmumu.

Galvenās cīņas atklāja 93 kilogramu divīzijas cīkstoņi Magomads Ankalajevs un Ions Kutelaba. Ar pirmā raunda nokautu svinēja Ankalajevs, kurš iepriekš Kutelabu jau bija uzveicis, bet tajā cīņā rupju kļūdu pieļāva tiesnesis, pārāk ātri pārtraucot dueli. Šoreiz gan jautājumiem par tiesneša nekompetenci vietas nebija, jo cīņa noslēdzās ar "tīru" nokautu.

Uzreiz pēc tam oktagonā devās dāmas - Lorena Mērfija un Lilija Šakirova. Pieredzējusī Mērfija izcīnīja uzvaru, otrajā raundā UFC debitanti piespiežot padoties.

Cīņu šova turpinājumā tikās Džeikobs Malkouns un Filips Hovzs. Šī cīņa gan beidzās ļoti ātri - vien 18 sekundēs pretinieku brutāli nokautēja Hovzs. Abi vidējā svara cīkstoņi aizvadīja savu debijas cīņu UFC.

Pēc viņiem oktagonā devās smagsvari Volts Heriss un Aleksandrs Volkovs. Šajā duelī otrajā raundā uzvaru ar spēcīgu spērienu pa korpusu uzvaru izcīnīja Volkovs.

Vakara pirmspēdējā duelī tikās Roberts Vitakers un Džereds Kanonjē. Šis bija vienīgais vakara duelis, kurā bija nepieciešams tiesnešu lēmums. Uzvaru tiesneši vienbalsīgi atdeva Vitakeram, kurš, visticamāk, nākamo cīņu atkal aizvadīs par čempiona jostu.

Visbeidzot, oktagonā norisinājās ilgi gaidītais Nurmagomedova un Geiči duelis.

Pirmajā raundā abi cīkstoņi izvēlējās palikt stājā un apmainījās ar vairākiem bīstamiem sitieniem. Piecminūtes gaitā Geiči izcēlās ar vairākiem asiem sitieniem pa pretinieka kāju, bet Nurmagomedovs cīņu parterī noveda tikai raunda izskaņā. Tiesa, dagestānieša pozīcija bija pietiekami laba, lai cīņu pabeigtu ar sāpju paņēmienu, bet nebija atlicis pietiekami daudz laika.

Kam nepietika laiks pirmajā raundā, to otrās piecminūtes ievadā īstenoja Nurmagomedovs. Dagestānietis ātri savu pretinieku dabūja parterī pie oktagona malas un saslēdza trīsstūra žņaugšanas paņēmienu. Geiči vairākkārt pasita pa pretinieka roku, signalizējot, ka padodas, bet tiesnesis to neredzēja un cīņu pārtrauca, kad amerikānis jau bija zaudējis samaņu.

Uzreiz pēc izcīnītās uzaras Nurmagomedovs izplūda asarās un pēc cīņas intervijā atklāja, ka mātei pēc tēva nāves apsolījis noslēgt karjeru pēc šī dueļa: "Es turu savu vārdu. Šī bija mana pēdējā cīņa UFC."

Nurmagomedovs karjeru noslēdza ar 29 uzvarām tikpat cīņās, bet Geiči šis bija trešais zaudējums 25 dueļos.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu