Futbola virslīgā divos mačos tiksies turnīra tabulas kaimiņi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: optibetvirsliga.com

"Optibet" Latvijas futbola virslīgā svētdien tiks aizvadītas visas piecas 23.kārtas spēles, divās no tām tiekoties kaimiņiem turnīra tabulā.

Vienā no tām plkst.13 "Tukums 2000"/TSS Tukuma pilsētas stadionā uzņems "Metta". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Tukumnieki 4.oktobrī svinēja kluba vēsturē pirmo uzvaru virslīgā, pēdējās minūtēs ar rezultātu 2:1 pārspējot "Daugavpili". Pēc tam divreiz tika spēlēts ar "Valmieru", virslīgas mačā zaudējot ar 0:5, bet Latvijas kausa ceturtdaļfinālā piekāpjoties vien spēles kompensācijas laikā.

"Metta" uzvara šajā spēlē, komandas šķirot astoņiem punktiem piecas kārtas pirms čempionāta beigām praktiski nozīmēs, ka Tukuma komandai jāpamet virslīga, kā arī dos labas izredzes rīdziniekiem pakāpties augstāk par devīto vietu, kas garantē izbēgšanu no pārspēlēm par vietas saglabāšanu virslīgā.

"Tukums 2000"/TSS nevarēs palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais pussargs Pems Daljopa Semjuels, bet "Metta" - Lūkass Vapne.

Savstarpējās spēlēs šogad uzvarējusi "Metta" - 3:1 un 2:0.

Stundu vēlāk "Ventspils" Olimpiskā centra "Ventspils" stadionā Kurzemes derbijā uzņems kaimiņus turnīra tabulā no "Liepājas".

Ventspilnieki pēdējā laikā ir ieskrējušies - sešas spēles bez zaudējumiem, no tām četras uzvaras, divas no tām - Latvijas kausā. Pēdējās cīņās ventspilnieki virslīgas spēlē viesos ar 2:1 pieveica Jūrmalas "Spartaku", bet pēc tam Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pēc "sausā" neizšķirta pēc 120 spēles minūtēm pēcspēles sitienos pieveica "Jelgavu".

Arī "Liepāja" sagaida čempionāta beigu daļu lieliskā sportiskajā formā. Atskaitot 1:2 zaudējumu saturīgā spēlē pēdējā virslīgas mačā ar "Riga", liepājniekiem virslīgā un Latvijas kausa spēlēs tas ir vienīgais zaudējums pēdējos 11 mačos. Turklāt arī uz novembri atliktajā spēlē Liepājā mājinieki līdz mača pārtraukšanai elektrības padeves problēmu dēļ bija vadībā ar 1:0 pret RFS.

Abās komandās būs spēlētāju iztrūkums. Mājiniekiem sastāvā diskvalifikācijas dēļ iztrūks Daniils Ulimbaševs, bet viesiem - Ingars Sarmis Stuglis.

Šosezon komandu savstarpējās cīņas beigušās ar "Ventspils" uzvaru 2:1 un neizšķirtu 1:1.

Plkst.16 "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā cīņā par medaļām uzņems Jūrmalas "Spartaku". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

"Valmiera", ieskaitot Latvijas kausa spēles, nav zaudējusi jau piecās spēlēs pēc kārtas, divreiz spēlējot neizšķirti. "Spartakam" uz spēli būs jābrauc ar četru zaudējumu sēriju.

Turklāt par sakrātajiem pārkāpumiem "Spartaka" rindās nevarēs spēlēt Ņūtons Ričardss un Lakijs Opara.

Līdzšinējās cīņās šosezon pirmā cīņa beidzās 2:2, otrajā ar 3:2 pārāka bija "Valmiera".

Plkst.16 sāksies arī "Riga" un "Daugavpils" duelis "Skonto" stadionā. Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

"Riga" pēc četru uzvarētu maču sērijas Latvijas kausa ceturtdaļfinālā atzina RFS pārākumu ar 3:2. Savukārt "Daugavpils" pēc deviņu neuzvarētu spēļu sērijas, astoņreiz zaudējot, pēdējā virslīgas kārtā ar 1:0 apspēlēja "Metta".

Viesu rindās spēli būs spiests izlaist uz vienu maču diskvalificētais Andrejs Kovaļovs.

Abās sezonas savstarpējās spēlēs ar 3:1 un 1:0 pārāki bija rīdzinieki.

Visbeidzot plkst.18:00 RFS stadionā "Arkādija" uzņems "Jelgavu". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

RFS pēdējoreiz zaudēja augusta beigās Belgradā Eiropas līgas kvalifikācijas mačā pret "Partizan". Kopš tā laika septiņās spēlēs RFS ir piecas uzvaras, pēdējās divas no tām svinot pret "Spartaku" (2:1) un "Riga" (3:2).

Jelgavnieki pēc četru nezaudētu spēļu sērijas aizvadīšanas virslīgā un Latvijas kausa izcīņā, trīsreiz atstājot laukumu kā uzvarētāji, pēdējos divus mačus ir zaudējuši - savā laukumā ar 0:2 atzīstot "Riga" pārākumu un Latvijas kausā pēcspēles sitienos piekāpjoties "Ventspilij". Izlašu pārtraukumā "Jelgava" šķīrās no septiņiem futbolistiem, kuru vidū bija arī šīs sezonas vienības labākais vārtu guvējs Jurijs Zaharkivs.

RFS nevarēs palīdzēt uz vienu spēli diskvalificētais Sedriks Kuadio.

Savstarpējās cīņās šosezon ar 1:0 un 4:0 pārāki ir bijuši rīdzinieki.

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 60 punktiem 22 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 21 spēli. 39 punkti ir "Valmierai", 34 punkti - "Ventspilij", 29 punkti 21 spēlē - "Liepājai", bet 28 punkti - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 19 punktus iekrājusi "Daugavpils", par trim mazāk - "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Foto: Optibet Virslīga (Twitter)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu