Video ⟩ "Liepāja" pārspēj "Ventspili" un saasina cīņu par ceturto vietu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" futbolisti
FK "Liepāja" futbolisti Foto: Aiga Veisa/optibetvirsliga.com

"Liepājas" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 23.kārtas spēlē divu Kurzemes komandu duelī viesos ar 2:0 (0:0) pārspēja "Ventspili".

Pēc uzvaras piektajā pozīcijā esošie liepājnieki ceturtajai vietai, kuru ieņem "Ventspils", pietuvojušies līdz diviem punktiem. Ceturtā vieta sezonas noslēgumā var dot ceļazīmi uz nākamā gada UEFA Eiropas Konferences līgas turnīru.

Mača pirmajā puslaikā bīstamu momentu nebija, taču laukumā ritēja bezkompromisa cīņa, futbolistiem atzīmējoties ar vairākiem asiem pārkāpumiem.

Otrajā puslaikā komandas jau mērķtiecīgāk devās uz vārtiem un, tuvojoties puslaika vidum, pēc izcilas liepājnieku saspēles soda laukumā tika nogāzts Artūrs Karašausks. 11 metru soda sitienu devās izpildīt Dodo, kurš 64.minūtē panāca 1:0 "Liepājas" labā.

Deviņas minūtes vēlāk pēc Karašauska izcilas piespēles Mārtiņš Ķigurs ar spēcīgu sitienu norībināja mājinieku vārtu pārliktni, taču bumba atlēca atpakaļ laukumā. Liepājnieki vadībā nostiprinājās sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pēc stūra sitiena izspēles bumbu soda laukumā centrēja Eduards Tīdenbergs, pēc kura piespēles Dodo panāca 2:0.

Ventspilnieki pēdējā laikā ir ieskrējušies - iepriekšējās sešas spēles aizvadot bez zaudējumiem, no tām četras uzvaras, divas no tām - Latvijas kausā. Pēdējās cīņās ventspilnieki virslīgas spēlē viesos ar 2:1 pieveica Jūrmalas "Spartaku", bet pēc tam Latvijas kausa ceturtdaļfinālā pēc "sausā" neizšķirta pēc 120 spēles minūtēm pēcspēles sitienos pieveica "Jelgavu".

Arī "Liepāja" sagaida čempionāta beigu daļu lieliskā sportiskajā formā. Atskaitot 1:2 zaudējumu saturīgā spēlē pēdējā virslīgas mačā ar "Riga", liepājniekiem virslīgā un Latvijas kausa spēlēs tas ir vienīgais zaudējums pēdējos 12 mačos. Turklāt arī uz novembri atliktajā spēlē Liepājā mājinieki līdz mača pārtraukšanai elektrības padeves problēmu dēļ bija vadībā ar 1:0 pret RFS.

Abās komandās bija spēlētāju iztrūkums. Mājiniekiem sastāvā diskvalifikācijas dēļ iztrūka Daniils Ulimbaševs, bet viesiem - Ingars Sarmis Stuglis.

Šosezon komandu savstarpējās cīņas beigušās ar "Ventspils" uzvaru 2:1 un neizšķirtu 1:1.

Jau ziņots, ka pirms tam "Tukums 2000"/TSS savā laukumā ar 3:1 (0:1) pārspēja "Metta" komandu.

Plkst.16 "Valmiera" Vidzemes Olimpiskā centra stadionā cīņā par medaļām uzņems Jūrmalas "Spartaku". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Tāpat plkst.16 sāksies arī "Riga" un "Daugavpils" duelis "Skonto" stadionā. Spēli tiešraidē translēs televīzijas kanāls "Best4Sport TV".

Visbeidzot plkst.18:00 RFS stadionā "Arkādija" uzņems "Jelgavu". Spēli tiešraidē translēs kanāls "Sportacentrs.com TV".

Pirmo vietu turnīra tabulā ar 60 punktiem 22 mačos ieņem "Riga", kas par deviņiem punktiem apsteidz RFS, kas aizvadījusi 21 spēli. 39 punkti ir "Valmierai", 34 punkti - "Ventspilij", 32 punkti 21 spēlē - "Liepājai", bet 28 punkti - "Spartakam". Tālāk ar 21 punktu ir "Jelgava", 19 punktus iekrājusi "Daugavpils", par trim mazāk - "Metta", kamēr "Tukums 2000"/TSS ticis pie astoņiem punktiem.

Šajā sezonā virslīgā startē desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu