Morbidelli uzvar MotoGP Teruelas Grand Prix izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Franko Morbidelli
Franko Morbidelli Foto: Reuters/ScanPix

Itāļu motobraucējs Franko Morbidelli no "Petronas Yamaha" komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta prestižākās "MotoGP" klases sezonas 11.posmā - Teruelas "Grand Prix".

Sestdien kvalifikācijā uzvarēja japānis Takaki Nakagami ("LCR Honda Idemitsu"), kurš startā aizbrauca pirmais, bet jau trešajā līkumā izslīdēja un sacīksti neturpināja. Pirms tam avarēja austrālietis Džeks Millers ("Pramac") un Dienvidāfrikas Republikas braucējs Breds Binders ("Red Bull KTM").

Par līderi kļuva Morbidelli, kurš priekšā noturējās visu sacīksti. Aiz viņa finišēja divi "Suzuki Ecstar" komandu pārstāvoši spāņi - Alekss Rins un kopvērtējuma līderis Hoans Mirs. 

Ceturtais bija spānis Pols Espargaro ("Red Bull KTM"), piekto vietu ieņēma ilgstoši trešajā pozīcijā bijušais francūzis Žoans Zarko ("Esponsorama"), bet pirmo sešinieku noslēdza portugālis Migels Oliveira ("Red Bull KTM Tech 3"). Tālāk sekoja spānis Maveriks Vinjaless ("Monster Energy Yamaha") un francūzis Fabio Kvartararo ("Petronas Yamaha").

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 137 punktiem ir Mirs, kuram ar 123 punktiem seko Kvartararo, tālāk ar 118 punktiem ir Vinjaless, ceturto vietu ar 112 punktiem ieņem Morbidelli, piektais ar 109 punktiem ir itālis Andrea Doviciozo ("Ducati"), bet sestais ar 195 punktiem ir Rins.

Pirmais sezonas etaps bija paredzēts 8.martā Katarā, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ "MotoGP" sportisti meistarsacīkstes uzsāka tikai jūlija beigās Spānijas pilsētā Heresā.

Sezonas kalendārs paredz, ka šosezon notiks 14 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu