Latvijas vadošās tenisistes jau otro nedēļu pēc kārtas ranga vietas nezaudē

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisistes Aļona Ostapenko un Anastasija Sevastova pirmdien atjaunotajā rangā jau otro nedēļu pēc kārtas aizvien atrodamas attiecīgi 44. un 54.vietā.

Ostapenko pagājušajā nedēļā Ostravas "Premier" turnīra otrajā kārtā 4-6, 4-6 piekāpās Tunisijas pārstāvei Onsai Žabērai. Latvijas pirmā rakete par savu sniegumu saņēma 55 WTA ranga punktus, bet ar to nebija gana, lai uzlabotu savas pozīcijas.

Tas viņai bija ceturtais turnīrs pēc sezonas atsākšanas un zināms, ka sportiste šogad kortā vairs nedosies. Pēc zaudējuma Romas WTA "Premier 5" turnīra pirmajā kārtā polietei Magdai Linetei (WTA 35.) ar 4-6, 3-6 Latvijas pirmā rakete tika līdz Strasbūras WTA "International" sērijas turnīra ceturtdaļfinālam, kur, cīnoties ar vēdera sāpēm, ar 6-7 (2:7), 6-7 (4:7) zaudēja japānietei Nao Hibino, kura reitingā ir 84.pozīcijā.

Pēc tam "French Open" turnīrā Ostapenko tika līdz astotdaļfinālam, kur ar 4-6, 3-6 zaudēja spānietei Paulai Badosai Hibertai (WTA 87.). Šosezon WTA turnīros Ostapenko bilance ir 7-6, bet atjaunotajā rangā viņa jau otro nedēļu ieņem 44.vietu.

Tikmēr Sevastova septembra beigās paziņoja, ka kājas muskuļa traumas dēļ šosezon kortā vairs nedosies. Viņa nepiedalījās arī Francijas atklātajā čempionātā, kas vēlāk maksāja sešas vietas rangā, bet šonedēļ viņa aizvien atrodama 54.pozīcijā.

Nemainīgi 263.vietu ieņem Diāna Marcinkēviča, Daniela Vismane zaudējusi divas pozīcijas (503.), kamēr Kamilla Bartone atkāpusies par vietu (924.). Margarita Ignatjeva pakāpusies par vietu (950.), Elza Tomase vienu zaudējusi (1074.), bet vēl vienu ranga rekordu sasniegusi Darja Semeņistaja, kura pacēlusies par pozīciju (1190.).

Savukārt pirmajā desmitā izmaiņas nav notikušas. Austrāliete Ešlija Bārtija ir pirmā, tālāk seko rumāniete Simona Halepa, Naomi Osaka no Japānas, amerikāniete Sofija Kenina, kamēr vadošo piecinieku noslēdz Ukrainas pārstāve Jeļina Svitoļina. Pārējās vietas vadošajā desmitā aizņem Karolīna Plīškova no Čehijas, kanādiete Bjanka Andresku, Petra Kvitova no Čehijas, Kiki Bertensa no Nīderlandes, ka arī titulētā Serēna Viljamsa no ASV.

Arina Sabaļenka svētdien triumfēja Ostravas "Premier" turnīrā, finālā divu Baltkrievijas tenisistu duelī ar rezultātu 6-2, 6-2 pārspējot Viktoriju Azarenku. Sabaļenka karjeras laikā izcīnījusi sešus WTA titulus, divus no tiem šogad. Pirms Covid-19 pandēmijas viņa triumfēja turnīrā Dohā.

Dubultspēļu rangā dažām Latvijas tenisistēm savas pozīcijas izdevies uzlabot. Savas vietas saglabājušas Ostapenko (19.), Sevastova (167.), Marcinkēviča (327.) un Vismane (745.), bet D.Semeņistaja pakāpusies par 31 pozīciju un rangā ieņem rekordaugsto 793.vietu.12 pozīciju kāpums Ignatjevai (901.), bet Bartone pacēlusies par vietu (1173.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu