Top 5 Latvijas hokejisti - brīvie aģenti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kulda un Mārtiņš Karsums
Artūrs Kulda un Mārtiņš Karsums Foto: LETA

Daudzviet Eiropā hokeja sezona rit pilnā sparā, spītējot Covid-19 pandēmijai. Vīrusa dēļ spēlētāji mēdz izkrist ārā no sastāva, tāpēc lūkojām, kuri ir pieci labākie Latvijas hokejisti, kuri šobrīd ir bez kluba, bet drīzumā varētu pastiprināt kādu komandu.

5. Vitālijs Pavlovs

31 gadu vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā pārstāvēja Rīgas "Dinamo" komandu. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā 34 mačos viņš guva četrus vārtus un veica vienu rezultatīvu piespēli.

Pavlovs septiņu gadu laikā KHL aizvadījis 281 spēli, guvis 19 vārtus un veicis 21 rezultatīvu piespēli, taču sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -46.

Latvijas izlasē Pavlovs aizvadījis gandrīz 100 spēles - viņa kontā 93 mači, trīs vārti un četras rezultatīvas piespēles. Viņš piedalījies četros pasaules čempionātos, kā arī 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

Kaut arī Pavlovs nav no tiem rezultatīvākajiem hokejistiem, KHL un Latvijas izlasē uzkrātā pieredze ir samērā liela.

Vitālijs Pavlovs
Vitālijs Pavlovs Foto: Paula Čurkste/LETA

4. Rihards Bukarts

24 gadus vecais uzbrucējs pagājušajā sezonā spēlēja Vācijas augstākās līgas (DEL) komandā "Dusseldorfer EG", kuras sastāvā 48 mačos viņš guva 10 vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles.

Rihards Bukarts
Rihards Bukarts Foto: Edijs Pālens/LETA

Bukarts pārstāvējis Latvijas izlasi iepriekšējos trijos pasaules čempionātos pēc kārtas - 2017., 2018. un 2019. gadā. 

Kopumā valstsvienības sastāvā Bukarts piedalījies 41 spēlē, guvis piecus vārtus un atdevis 14 rezultatīvas piespēles.

Bukarts sarunā ar TVNET pastāstīja, ka viņš ikdienā trenējas Piņķos ledus hallē kopā ar citiem profesionāliem hokejistiem - Mārtiņu Karsumu, Oskaru Bārtuli, Artūru Kuldu, Frenku Razgalu, Vitāliju Pavlovu un citiem.

"Kopā ar citiem profesionāliem hokejistiem ar speciālu iesniegumu mums ir atļauja trenēties. Šobrīd ir plānā sagatavoties turnīram Vācijā," sacīja Bukarts, kurš apņēmies palīdzēt Latvijas izlasei "Deutschland Cup" spēlēs novembra sākumā.

Bukarts atklāja, ka viņam nav bijušas sarunas ar Rīgas "Dinamo" kluba vadību.

"Piedāvājumi no Rīgas "Dinamo" puses nav bijuši. Viņiem ir savs ceļš, sava vīzija, piesaistot spēlētājus no ārzemēm, kā arī izmantojot jaunos spēlētājus Covid-19 krīzes situācijā."

Latvijas hokejists esot veicis pārrunas ar kādu citu KHL klubu, taču viņš nevēlējās atklāt, kura komanda par viņu ir interesējusies. Kā zināms, viņa brālis Roberts Bukarts spēlē KHL klubā Čerepovecas "Severstaļ".

"Bija pārrunas ar KHL klubu, bet viss palicis uz pauzes, jo iegūt darba vīzu un iekļūt Krievijā tagad ir ļoti grūti, tas aizņem ļoti ilgu laiku."

3. Andris Džeriņš

32 gadus vecais uzbrucējs iepriekšējās divas sezonas spēlēja Rīgas "Dinamo". Aizpagājusī sezona bija salīdzinoši rezultatīva - 62 spēlēs 23 punkti (11 vārti + 12 piespēles), bet pagājusī sezona neizdevās - 52 mačos 11 punkti (3+8).

Džeriņš karjerā piedalījies deviņos pasaules čempionātos, turklāt 2016., 2017. un 2018. gada turnīros viņu atzina par vienu no trim labākajiem Latvijas izlases spēlētājiem.

Andris Džeriņš
Andris Džeriņš Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Deviņu gadu laikā KHL regulārajā čempionātā Rīgas "Dinamo" sastāvā Džeriņš piedalījies 369 mačos un sakrājis 90 punktus (47 vārti + 43 piespēles).

Latvijas izlasē Džeriņš aizvadījis 135 spēles, guvis 33 vārtus un atdevis 29 rezultatīvas piespēles.

2. Artūrs Kulda

32 gadus vecais aizsargs pagājušajā sezonā sešas spēles aizvadīja Rīgas "Dinamo" sastāvā, atzīmējoties ar divām rezultatīvām piespēlēm. Pēc tam Kulda sezonu turpināja citā KHL klubā Čerepovecas "Severstaļ".

Krievijas kluba "Severstaļ" sastāvā pagājušajā sezonā KHL čempionātā 20 spēlēs Kulda sakrāja piecus rezultativitātes punktus (1 vārti + 4 piespēles), kā arī atzīmējās ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Artūrs Kulda
Artūrs Kulda Foto: Edijs Pālens/LETA

Kulda allaž bijis visai stabila vērtībā KHL, viņš šajā līgā kopumā pārstāvējis sešus klubus - jau minētos Rīgas "Dinamo" un "Severstaļ", kā arī Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev", Helsinku "Jokerit" un Pekinas "Kuņluņ Red Star".

KHL regulārajā čempionātā astoņos gados Kulda piedalījies 356 mačos, guvis 20 vārtus un atdevis 51 rezultatīvu piespēli.

Latvijas izlasē Kulda aizvadījis 74 mačus, guvis astoņus vārtus un veicis 11 rezultatīvas piespēles. 

Kulda piedalījies deviņos sešos pasaules čempionātos, turklāt 2014. gadā viņš guva četrus vārtus, kas bija labākais rādītājs starp visiem turnīra aizsargiem.

2014./15. gada sezonā Kulda nobloķēja 113 metienus, kas bija labākais rādītājs KHL čempionātā. 

Kuldas kontā ir arī 15 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Atlantas "Trashers" un Vinipegas "Jets". Viņa rēķinā ir divas rezultatīvas piespēles pasaules spēcīgākajā hokeja līgā.

1. Mārtiņš Karsums

34 gadus vecajam uzbrucējam un Rīgas "Dinamo" galvenajam trenerim Pēterim Skudram neizdevās atrast kopsaucēju, lai pieredzējušais hokejists šosezon KHL pārstāvētu Latvijas komandu.

Karsums iepriekšējā sezonā spēlēja Maskavas "Spartak" komandā, KHL regulārajā čempionātā 52 mačos sakrājot 22 rezultativitātes punktus (11+11). Latvijas hokejists iepriekš KHL spēlētāja karjerā pārstāvējis arī Maskavas "Dinamo" un Rīgas "Dinamo".

11 gadu laikā KHL regulārajā čempionātā Karsums piedalījies 495 mačos, guvis 135 vārtus un atdevis 136 rezultatīvas piespēles.

Mārtiņš Karsums
Mārtiņš Karsums Foto: LETA

Karsuma kontā ir 24 spēles NHL, pārstāvot Bostonas "Bruins" un Tampabejas "Lightning". Viņš šajā līgā guva vienus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles.

Latvijas izlases sastāvā Karsums piedalījies 55 mačos, guvis 18 vārtus un atdevis 21 rezultatīvu piespēli. Viņš spēlējis četros pasaules čempionātos, kā arī 2010. gada Vankūveras un 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

"Darbojos individuāli sporta zālē, ar treneri stadionā un vēl, tā sakot, bezdarbnieku grupa četras līdz piecas reizes nedēļā strādājam uz ledus," oktobra sākumā sarunā ar TVNET pastāstīja Karsums. "

Treniņprocess notiek, nekas nav apstājies. Uzturu sevi formā, lai, kad parādīsies kāda komanda, nebūtu nepieciešama nedēļa ieiet formā."

Skudra neredzēja Karsumam vietu "Dinamo" komandā, portālam TVNET  apstiprināja pats hokejists. 

"Vēlējos spēlēt Rīgas "Dinamo", bet pēc sarunas ar Pēteri Skudru, kurš man īsti neredz vietu pamatsastāvā, es nevēlējos palikt komandā," norādīja Karsums.

Raksts tapis sadarbībā ar Betsafe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu