Artis Ābols par dēla diskvalifikāciju: Viena spēle būtu pieņemami, bet trīs...

CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols (pa kreisi) un Rodrigo Ābols.
Artis Ābols (pa kreisi) un Rodrigo Ābols. Foto: Edijs Pālens/LETA

Vienas spēles diskvalifikācija par Rodrigo Ābola sitienu pretiniekam ar elkoni Zviedrijas augstākās līgas (SHL) mačā būtu pieņemams sods, bet trīs spēļu obligāta izlaišana ir pārāk bargas sankcijas, uzskata spēlētāja tēvs Artis Ābols.

R.Ābols sestdien guva vārtus spēles papildlaikā, palīdzot "Orebro" komandai ar 4:3 pārspēt Vēkšes "Lakers".

Otrās trešdaļas devītajā minūtē R.Ābols aiz pretinieku vārtiem no aizmugures ar elkoni trāpīja pa Džeka Drūrija pakausi. Latvijas hokejists par šo spēles situāciju mača laikā netika sodīts.

Ņemot vērā pārkāpuma smagumu, SHL lēmusi R.Ābolu diskvalificēt uz trim spēlēm jeb no 25. līdz 31.oktobrim. Tāpat latviešu uzbrucējam būs jāšķiras no 6 250 Zviedrijas kronām jeb aptuveni 600 eiro.

Hokejista tēvs un "Optibet" hokeja līgas kluba "Zemgale"/LLU galvenais treneris Artis Ābols sarunā ar TVNET pauda, ka šāds sods viņam šķiet pārlieku bargs, jo Rodrigo neizpildīja rupju un apzinātu pārkāpumu.

"Redzēju visu spēli. Mača laikā tur neviens nemaz šo epizodi nepiefiksēja. Protams, nevar noliegt, ka Rodrigo elkonim bija kontakts ar pretspēlētāja pakausi. Aiz vārtiem aizslidoja arī Rodrigo komandas biedrs, tāpēc viņš arī cēla rokas - lai izvairītos no sadursmes.

Kontakts ar pretinieku bija, bet nebija apzināta sitiena. Vienas spēles diskvalifikācija būtu pieņemami, bet trīs... Tad tur bija jābūt apzinātam un rupjam pārkāpumam, bet pretiniekam bija jāguļ zemē," savu viedokli izteica A.Ābols.

Hokejista tēvs arī uzskata, ka komisija varēja ņemt vērā to, ka Rodrigo nav rupjš spēlētājs, jo iepriekš šosezon viņš ne reizi nav bijis uz noraidīto soliņa.

Pārkāpuma izvērtēšanas komisija R.Ābolam esot teikusi, ka tas bijis apzināts sitiens, kaut vājš. A.Ābols SHL mājaslapā izpētījis citus komisijas lēmumus, kas kopumā esot šāda rakstura - diezgan bargi sodi par šķietami viegliem pārkāpumiem.

"Katras valsts čempionātā ir savas īpatnības, kam tiesneši īpaši pievērš uzmanību. To parasti pirms sezonas izstāsta. Zviedrijā tiek sodīts katrs sitiens ar nūju. To spēlētājiem pirms sezonas pateica. Bet par Rodrigo epizodi atkārtošos vēlreiz: trīs spēles ir par daudz."

Līdz šim aizvadītajās astoņās SHL spēlēs R.Ābols guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles. Tēvs dēla līdz šim paveikto vērtē atzinīgi, taču pēc katras spēles zvanot Rodrigo, lai izteiktu savas domas par atvases sniegumu.

"Es jau vienmēr vēlos vairāk un labāk. Tajā pašā laikā ir forši, ka viņš šajā laikā vispār kaut kur spēlē. Turklāt vēl tur, kur es vēlējos, lai viņš spēlē.

Kā tajā dziesmā dziedāja: uzmanies, ko vēlies, jo tas var piepildīties (smejas)! Es negribēju, lai viņš pērn brauc uz Ameriku. Gribēju, lai vēl nobriest Ērebrū. Tagad viss sagriezies tā, ka Rodrigo atkal spēlē Zviedrijā. Spēlē viņš pieņemami. Ir okei."

Pēc diskvalifikācijas izciešanas R.Ābols laukumā varēs atgriezties vien 10.novembrī.

"Orebro" ar 18 punktiem desmit mačos ieņem piekto vietu starp 14 komandām.

Iepriekšējo sezonu R.Ābols pavadīja Ziemeļamerikā, pārsvarā spēlējot Amerikas Hokeja līgas (AHL) klubā Springfīldas "Thunderbirds", bet dažās spēlēs pārstāvot arī Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) vienību Grīnvilas "Swamp Rabbits".

Tā kā Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezona ir krietni iekavēta, Ērebrū hokeja vienība ir vienojusies ar Floridas "Panthers" klubu par Ābola īrēšanu.

Iepriekšējā sezonā Ērebrū klubs 14 vienību konkurencē ierindojās astotajā vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu