Cipruss: Pasečņiks ļoti vēlas spēlēt izlasē, taču nav skaidra NBA nostāja

CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Edijs Pālens/LETA

Anžejs Pasečņiks ir apņēmības pilns šoruden palīdzēt Latvijas basketbola izlasei, taču šobrīd nav skaidrs, vai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji drīkstēs pārstāvēt savas valstsvienības novembrī gaidāmajās Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas spēlēs, sarunā ar TVNET sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Pagājušajā nedēļā tika paziņoti 24 spēlētāji, kuri iekļauti Latvijas izlases kandidātu sarakstā EČ kvalifikācijas spēlēm. Paredzams, ka uz sabraukumu Sarajevā dosies 14 spēlētāji.

Latvijas izlases kandidātu lokā iekļauts NBA komandas Vašingtonas "Wizards" centrs Anžejs Pasečņiks, tomēr nav zināms, vai viņš pēc mēneša varēs palīdzēt valstsvienībai.

24 gadus vecais Latvijas basketbolists aizvadītajā sezonā debitēja NBA, piedalījās 27 spēlēs, vidēji guva 5,8 punktus un izcīnīja 4,0 atlēkušās bumbas.

"Šobrīd nav skaidrs, vai šajā posmā jebkurš no NBA spēlētājiem varēs palīdzēt savai valstsvienībai," norādīja LBS ģenerālsekretārs.

"Francija jau pateikusi, ka neviens NBA spēlētājs nevarēs spēlēt, jo to nav atļāvusi līgas vadība," sacīja Cipruss.

Lietuvas valstsvienības kandidātu sarakstā iekļauti divi NBA spēlētāji - Domants Sabonis (Indiānas "Pacers") un Jons Valančūns (Memfisas "Grizzlies"). 

"Saprotu, ka ir spiediens - leišiem kandidātu sarakstā ir divi spēlētāji no NBA, taču tas nenozīmē, ka viņi tiešām spēlēs," uzsvēra LBS pārstāvis.

Latvijas komanda, kas EČ kvalifikāciju sākusi ar diviem zaudējumiem, 27. novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi (2 uzvaras), bet 29. novembrī ar sabraukuma mājinieci Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību (1-1).

"Anžejs ir izrādījis ļoti lielu vēlmi spēlēt izlasē, taču jāsaprot kopējā NBA nostāja. Līgas vadība vēl nav pieņēmusi oficiālu lēmumu, kad sāksies nākamā sezona," sacīja Cipruss.

Ziemeļamerikas mediji ziņo, ka NBA plāno nākamo sezonu sākt jau 22. decembrī jeb divarpus mēnešus pēc šīs sezonas pēdējās spēles 11. oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā pārspēja Maiami "Heat". 

"Ja nākamo sezonu sāks jau 22. decembrī, tad ir liela iespējamība, ka neviens NBA spēlētājs nevarēs palīdzēt savai izlasei Eiropā," prognozēja Cipruss.

"Nav skaidra arī Vašingtonas kluba pozīcija, jo Anžeja līgums nav garantēts. Šobrīd aktīvi strādājam, jo ir pārāk daudz nezināmo," teica LBS ģenerālsekretārs.

Cipruss piebilda, ka Covid-19 pandēmijas dēļ situācija var krasi mainīties pāris dienu laikā. Šobrīd kandidātu lokā izmaiņu nav, taču nepieciešamības gadījumā vēl būs iespējams veikt korekcijas.

Kā zināms, ULEB Eirolīgas spēļu kalendāra dēļ Latvijas izlasei nevarēs palīdzēt vairāki potenciālie līderi - Jānis Strēlnieks, Jānis Timma, Dairis Bertāns, Rolands Šmits, Rihards Lomažs un Artūrs Kurucs.

"Mēģināsim sapulcēt iespējami stiprāko sastāvu, taču jāsaprot, ka izlases pirmās spēles dienā notiek arī Eirolīgas mači. Centīsimies nodrošināt pēc iespējas drošākus apstākļus tiem spēlētājiem, kuri brauks uz Bosniju pārstāvēt Latvijas izlasi," sacīja Cipruss.

Jau vēstīs, ka personīgu iemeslu dēļ Latvijas izlasei noteikti nevarēs palīdzēt pārējie latvieši no NBA klubiem - Kristaps Porziņģis atkopjas pēc ceļgala operācijas, Dāvis Bertāns gatavojas slēgt jaunu līgumu, bet Rodions Kurucs uzturas ASV un gatavojas nākamajai sezonai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu