"Olimp"/"Venta 2002" izlaiž milzu pārsvaru, bet uzvar "Mogo"/LSPA

CopyDraugiem X Whatsapp
"Olimp"/"Venta 2002" hokejisti
"Olimp"/"Venta 2002" hokejisti Foto: Romāns Kokšarovs/HK Rīgas "Olimp"

"Optibet" hokeja līgas (OHL) līdervienība "Olimp"/"Venta 2002" otrdien vispirms izsēja triju vārtu pārsvaru, bet pēcspēles metienos uzveica "Mogo"/LSPA un nostiprinājās pirmajā vietā.

"Olimp"/"Venta 2002" mājās ar 4:3 (2:0, 1:0, 0:3, 0:0, 4:1) pārspēja "Mogo"/LSPA.

Vārtus mājiniekiem guva Nikolajs Jeļisejevs, Aleksejs Širokovs un Edijs Brahmanis, bet izšķirošo "bullīti" iemeta Maksims Širokovs. Viesiem izcēlās Kārlis Čukste, Gatis Gricinskis un Patriks Trasūns.

Pirmā perioda vidū mājinieki minūtes un septiņu sekunžu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0, bet trešos vārtus līdervienībai Brahmanis guva 33.minūtē.

Viesi nepadevās un pēdējā trešdaļā veica atspēlēšanos minūtes un 46 sekunžu laikā iemetot divus vārtus un četras minūtes un sešas sekundes pirms pamatlaika beigām izcīnot vismaz punktu.

Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienus ievērojami labāk izpildīja mājinieki, kuriem precīzi bija A.Širokova, M.Širokova, Jeļisejeva un Edmunda Augstkalna metieni, kamēr viesiem izcēlās vien Jānis Straupe.

Aleksejam Širokovam šajā mačā divi (1+1) rezultativitātes punkti, bet vārtos Rūdolfs Gusts Lazdiņš tika galā ar 30 viesu metieniem, tikpat raidījumus viesu vārtos atvairot arī Renāram Kazanovam.

Par labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Lauris Bajaruns mājiniekiem un Kazanovs viesiem.

Turnīra tabulas vadībā ar 21 punktu 12 mačos ir "Olimp"/"Venta 2002", kurai ar 15 punktiem 11 dueļos seko "Liepāja". Vadošo trijnieku ar 13 punktiem desmit mačos noslēdz "Mogo"/LSPA, kurai ar desmit punktiem sešos dueļos seko "Zemgale"/LLU. Hokeja skola "Rīga" deviņās spēlēs tikusi pie sešiem punktiem, par trim mazāk ir "Prizmai"/IHS, kamēr Daugavpils "Dinaburga" piecos mačos palikusi bešā.

2020./2021.gada sezonā OHL spēlē "Mogo"/LSPA, "Olimp"/"Venta 2002", "Zemgale"/LLU, Hokeja skola "Rīga", Daugavpils "Dinaburga", "Prizma"/IHS un "Liepājas".

Pagājušajā sezonā Latvijas virslīgā spēlēja astoņas komandas, taču 2020./21.gada sezonā būs par vienu komandu mazāk, jo turnīrā nespēlē "Kurbads".

Aizvadītajā sezonā izslēgšanas spēles netika aizvadītas, bet par vietējā čempionāta uzvarētāju tika pasludināta "Olimp". Turnīra jaunpienācēja izšķirošos punktus ieguva pēc tam, kad "Rīga" neieradās uz sezonas pēdējo maču ar "Kurbads" vienību.

"Olimp" līdz ar panākumu OHL nopelnīja iespēju startēt Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā, taču starptautiskās sacensības tika atceltas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu