"VEF Rīga" ar spēli savā laukumā startēs FIBA Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārcis Vītols
Mārcis Vītols Foto: Mikus Kļaviņš (estlatbl.com)

"VEF Rīga" šodien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīru atklāj savā laukumā ar Francijas klubu "Strasbourg".

Abu komandu duelis sāksies plkst.19, un tiešraidē tas būs vērojams kanālā "TV6".

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "VEF Rīga" ir līderos ar piecām uzvarām piecās spēlēs. Pēdējā spēlē sestdien ar 95:54 tika sagrauta pastarīte "Latvijas Universitāte".

Tikmēr Strasbūras vienība daudz spēcīgākajā Francijas čempionātā pēc septiņām spēlēm ar trim panākumiem septiņās spēlēs ieņem 12.vietu 18 komandu vidū. Pēdējā mačā sestdien strasbūrieši savā laukumā ar 83:94 atzina "Le Portel" pārākumu, bet 19.oktobrī ar 100:84 apspēlēja turnīra tabulas pastarīti "Boulazac".

E grupā bez abām komandām vēl ir arī Viļņas "Rytas" un Grieķijas vienība "Peristeri". Abas jau aizvadīja pirmo spēli grupā, otrdien Viļņā ar 106:88 uzvarot Grieķijas basketbolistiem.

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, C grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā. A grupā "Strasbourg" ar četriem panākumiem 14 spēlēs ierindojās septītajā vietā.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šogad tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Almans, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens. 

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu