Porziņģa pārstāvētā "Mavericks" ir gatava veikt krasas sastāva pārmaiņas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs
Kristaps Porziņģis un Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda ir gatava veikt krasas sastāva pārmaiņas, vēsta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Breds Taunsends no "The Dallas Morning News".

Tiek ziņots, ka "Mavericks" ir gatava aizmainīt jebkuru spēlētāju uz citu komandu, vien ne Dalasas vienības zvaigznes Porziņģi un Luku Dončiču.

"Mavericks" gribot iesaistīties cīņā par čempionu titulu jau tagad, nevis strādāt nākotnes vārdā.

Pastāvot nelielas bažas, ka Dončičs pēc divām sezonām, kad viņam beigsies debitanta līgums, varētu pamest komandu, ja tai nebūs pa spēkam cīnīties par čempionu titulu.

Vairāki avoti apstiprinājuši, ka "Mavericks" prezidents un ģenerālmenedžeris Donijs Nelsons ir licis visiem līgā noprast, ka  Dalasas kluba mērķis ir piesaistīt komandai trešo zvaigzni, kas apvienotu spēkus ar Porziņģi un Dončiču.

"Mavericks" rīcībā ir 18. un 31. izvēle NBA jauno spēlētāju draftā, kas paredzēts 18. novembrī. Dalasas klubs gribot iegūt 1. līdz 14. numuru.

NBA nākamo sezonu plāno sākt 22. decembrī jeb divarpus mēnešus pēc šīs sezonas pēdējās spēles 11. oktobrī, kad Losandželosas "Lakers" finālsērijā pārspēja Maiami "Heat".

"The Dallas Morning News" žurnālists ziņo, ka "Mavericks" īpašnieks Marks Kubans pēc pagājušās sezonas maiņu darījumu beigām norādīja, ka klubs vēlējās iegūt kādu spēlētāju, taču viņš atteicās no piedāvājuma, jo vēlējās kļūt par brīvo aģentu. 

"Mavericks" īpašnieks publiski neatklāja šī spēlētāja vārdu, taču Taunsends uzzinājis, ka runa bijusi par 32 gadus veco Itālijas basketbolistu Danilo Gallinari, kurš aizvadītajā sezonā Oklahomasitijas "Thunder" sastāvā vidēji spēlē guva 19 punktus un realizēja 40,5% tālmetienu.

Gallinari ir labs spēlētājs, taču ir atklāts jautājums, vai viņu var uzskatīt par līgas zvaigzni? Katrā ziņā "Mavericks" vēlas pastiprināt sastāvu jau šajā starpsezonā.

Vairākkārt baumots, ka "Mavericks" darīs visu iespējamo, lai nākamgad brīvo aģentu tirgū piesaistītu sastāvam iepriekšējo divu sezonu NBA vērtīgāko spēlētāju Grieķijas basketbolistu Janni Adetokunbo no Milvoki "Bucks".

Tomēr cerēt, ka Adetokunbo par savu nākamo darba vietu izvēlēsies Dalasu, ir pārāk liels risks "Mavericks" komandai, kas var neatmaksāties.

Vērts atgādināt, 2013. gada NBA draftā "Mavericks" ar 13. numuru izvēlējās kanādieti Kelliju Oliniku un aizmainīja uz Bostonas "Celtics", bet ar 15. numuru "Bucks" izvēlējās Adetokunbo. Iespējams, Dalasa jau palaida garām savu iespēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu