Ilgi kritizētais futbola kluba "Barcelona" prezidents atkāpies no amata

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hoseps Bartomeu
Hoseps Bartomeu Foto: EPA/Scanpix

Jau vairākus mēnešus kritizētais futbola kluba "Barcelona" prezidents Hoseps Bartomeu pirmdien atkāpies no amata, ziņo komanda.

"Barcelona" ziņo, ka līdz ar Bartomeu, atlūgumus uzrakstījusi arī kluba valde.

Nu jau bijušais Barselonas vienības prezidents līdzjutēju un arī savu futbolistu cieņu zaudēja pēc pagājušās sezonas, kad nespēja rast kopsaucēju ar Lionelu Mesi, kā rezultātā argentīniešu zvaigzne paziņoja par vēlmi pamest klubu. Tāpat neveiksmes komandā izgaismoja UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfināla zaudējums 2:8 pret Minhenes "Bayern".

"Vēlos komentēt savu un arī kolēģu lēmumu. Tas tika pieņemts nesteidzīgi un pārdomāti, visiem valdes locekļiem par to vienojoties vienbalsīgi," pauda bijušais prezidents.

Bartomeu vēl pirms kluba pamešanas gan paspēja pieņemt gana svarīgu lēmumu, kas saistīts ar "Barcelona" nākotni. Proti, viņš pirmdien apstiprināja "Barcelona" dalību Eiropas Superlīgā, kas nākotnē plānots kā spēcīgākais futbola klubu turnīrs. Bijusī amatpersona norādīja, ka šis turnīrs komandai palīdzēs nostabilizēties finansiālā ziņā.

Pagājušajā mēnesī "Barcelona" paziņoja, ka pagājušā sezona radījusi 97 miljonu eiro lielus zaudējumus, bet kluba kopējais parāds pieaudzis līdz 488 miljoniem eiro.

"Barcelona" ziņo, kad turpmāk komandu vadīs pagaidu valde, bet oficiālas prezidenta vēlēšanas notiks pēc trim mēnešiem. Pastāv iespēja, ka līdz ar jauna prezidenta iecelšanu amatā, savu darbu varētu zaudēt nesen amatā apstiprinātais galvenais treneris Ronalds Kūmans.

Bartomeu gan paspēja izvairīties no neuzticības balsojuma, kas būtu sekojis tuvākajā laikā, jo 20 000 kluba biedri parakstīja ierosinājumu par viņa atlaišanu. Bijušais "Barcelona" prezidents pēcāk uzsāka izmeklēšanu par it kā viltotiem parakstiem, bet plānoto balsošanu neapmeklēja veselības problēmu dēļ. 

Pirmie "negāciju mākoņi" pār Bartomeu galvu nāca janvārī, kad viņš netieši norādīja, ka galvenā trenera Ernesto Valverdes atlaišanā vainojami ir spēlētāji. Šāds apgalvojums saniknoja arī zvaigzni Mesi.

Mēnesi vēlāk klubu piemeklēja vēl viens skandāls, jo izmeklēšanas laikā atklājās, ka "Barcelona" tērējusi naudu, lai publiskajā telpā kritizētu futbolistu sniegumu, tostarp Mesi un kapteiņa Žerāra Pikē. 

Tiek mēļots, ka Bartomeu krēslā drīzumā sēdēs Viktors Fonts vai Hoans Laporta. Fonts jau paudis, ka galvenā trenera amatam virzīs bijušo barselonieti Šavi, bet Laporta jau pabijis prezidenta krēslā kluba "zelta ērā", kad galvenā trenera pienākumus pildīja Žuzeps Gvardiola.

Šosezon "Barcelona" septiņiem punktiem piecās spēlēs ieņem 12.vietu Spānijas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu