Tihanovska: Kamēr Baltkrievijā ir vardarbība, pasaules čempionāts nav iespējams (9)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svetlana Tihanovska paudusi viedokli, ka 2021. gada pasaules čempionāta (PČ) hokejā norise Minskā nav iespējama, kamēr valstī netiks apturēta vardarbība. 

Tihanovska pateikusies sportistiem, kuri izveidojuši darba grupu un strādā pie tā, lai 2021. gada pasaules čempionāts tiktu pārcelts uz citu valsti. 

Darba grupā darbojas pazīstami Baltkrievijas un ārvalstu sportisti, Eiropas juristi, kas specializējas starptautiskajās sporta tiesībās, komunikācijas speciālisti, baltkrievu diasporas līderi vairāk nekā 20 pasaules valstīs, kā arī hokeja un sporta eksperti, cilvēktiesību aizstāvji un dažādu valstu sabiedriskie darbinieki.

Latvija iepriekš vairākkārt norādījusi, ka Starptautiskajai Ledus hokeja federācijai (IIHF) jāmeklē Latvijai cits partneris pasaules čempionāta sarīkošanā. Pašreizējā situācijā Baltkrievijā čempionāta norisa šajā valstī nav iespējama. 

Tiesa, IIHF augstākās amatpersonas paudušas, ka tiek turpināts darbs pie tā, lai turnīrs Minskā notiktu. 

"Sportisti, paldies jums. Jūs izveidojāt darba grupu, lai pasaules hokeja čempionātu no Baltkrievijas pārceltu uz citu valsti, jo, kamēr valstī nav apturēta vardarbība, čempionāta norise nav iespējama," savā "Telegram" kanālā raksta Tihanovska.

2021. gada pasaules čempionāts Minskā un Rīgā paredzēts no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu