Ja apstākļi ļaus, NBA basketbolists Markanens novembrī palīdzēs Somijas izlasei

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauri Markanens
Lauri Markanens Foto: AP/Scanpix

Ja vien nebūs nekādu šķēršļu, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājs Lauri Markanens novembrī palīdzēs Somijas valstsvienībai.

Somijas Basketbola federācija paziņojusi 25 spēlētāju kandidātu sarakstu gaidāmajām spēlēm 2022. gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīrā.

Kandidātu sarakstā ir arī NBA kluba Čikāgas "Bulls" spēlētājs Markanens, kurš paudis apņēmību palīdzēt Somijas izlasei, ja apstākļi to ļaus.

Markanens savu līdz šim pēdējo spēli aizvadīja 10. martā. "Bulls" komanda nepiedalījās sezonas turpinājumā NBA "burbulī" Orlando.

"Ir pagājis vairāk nekā pusgads kopš manas pēdējās spēles. Mērķis ir smagi strādāt un atgriezties laukumā," mājaslapā basket.fi citēts Markanens.

Somijas basketbola zvaigzne patlaban uzturas Čikāgā, kur viņš trenējas un gatavojas nākamajai sezonai.

"Ja vien apstākļi to ļaus, es viennozīmīgi pārstāvēšu Somijas izlasi novembra spēlēs," norādīja Markanens.

Jau vēstīs, ka Eiropas valstu basketbola izlases un šo valstsvienību NBA spēlētāji ir neziņā, vai līgas vadība ļaus basketbolistiem pēc mēneša spēlēt EČ kvalifikācijā.

Neziņā ir arī Latvijas izlase un NBA kluba Vašingtonas "Wizards" centrs Anžejs Pasečņiks, kurš ir apņēmies palīdzēt valstsvienībai novembra spēlēs, ja viņam tiks dota tāda iespēja.

Francijas izlases galvenais treneris Vensāns Kolē paziņojis, ka viņa vadītajai komandai nevarēs palīdzēt pieci NBA spēlētāji, jo līgas vadība nav devusi atļauju.

NBA vadība nav vēl ieviesusi skaidrību jautājumā par spēlētāju dalību EČ kvalifikācijas mačos novembrī, taču līga plānojot sākt nākamo sezonu jau 22. decembrī.

Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss otrdien sarunā ar TVNET pauda bažas, ka Pasečņiks un citi NBA spēlētāji, visticamāk, nevarēs palīdzēt savām valstsvienībām novembrī, ja Ziemeļamerikā sezona sāksies jau decembrī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu