Video ⟩ Rešfordam "hat-trick" uzvarā; Moratam neieskaita trīs vārtus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Markuss Rešfords
Markuss Rešfords Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgā trešdien ar "hat-trick" izcēlās Mančestras "United" uzbrucējs Markuss Rešfords, savukārt citā spēlē Itālijas kluba Turīnas "Juventus" futbolistam Alvaro Moratam neieskaitīja trīs vārtus.

"Barcelona" futbolisti trešdien UEFA Čempionu līgā divu Eiropas grandu duelī viesos ar rezultātu 2:0 (1:0) pārspēja Turīnas "Juventus".

Mājiniekiem spēle paliks atmiņā ar Alvaro Moratas trīs gūtajiem vārtiem, kas visi aizmugures situāciju dēļ netika ieskaitīti.

Barselonas futbolisti jau pirmajā minūtē uzbruka pretinieku vārtiem un vairākas reizes pārbaudīja Vojceha Ščensnija modrību. Viesi vadībā izvirzījās 14.minūtē, kad pēc Lionela Mesi piespēles šķērsām laukumam bumbu saņēma Usmans Dembelē, kurš izpildīja tālu sitienu. Bumba trāpīja pa pretinieku futbolistu un ar rikošetu ielidoja vārtos.

Jau nākamajā minūtē bumba pēc Moratas sitiena pabija vārtos otrā laukuma pusē, taču aizmugures dēļ vārtu guvums netika ieskaitīts. Spānis bumbu tīklā ieraidīja arī 30. un 55.minūtē, taču arī šie sitieni rezultātu uz tablo neizmainīja, jo pēc videoatkārtojumu noskatīšanās tika konstatēts, ka futbolists atradies aizmugurē.

Pamatlaika beigās "Juventus" soda laukumā tika nogāzts Ansu Fati, un 11 metru soda sitienu devās izpildīt Mesi, kurš bija nekļūdīgs - 2:0.

Otrā G grupas mačā Budapeštas "Ferencvaros" mājās izrāva neizšķirtu 2:2 (0:2) pret Kijevas "Dinamo".

Kijeviešus 28.minūtē ar nekļūdīgu 11 metru soda sitienu vadībā izvirzīja Viktors Cigankovs, bet 41.minūtē Karloss de Pena ātrā uzbrukumā no pāris metriem panāca 2:0. Mača 59.minūtē ar spēcīgu soda sitienu no soda laukuma vienus vārtus atguva Tokmaks Nguens, bet pamatlaika pēdējā minūtē Frenks Bolī izlīdzināja rezultātu.

G grupā līdere pēc divām spēlēm ar sešiem punktiem ir "Barcelona", trīs punktus guvusi "Juventus", bet pa vienam punktam ir "Dinamo" un "Ferencvaros".

Tikmēr Mančestras "United" H grupas duelī mājās ar 5:0 (1:0) guva virsroku pār "Leipzig", trīs vārtus gūstot Markusam Rešfordam.

Rezultātu spēles 21.minūtē pēc Pola Pogbā piespēles atklāja Meisons Grīnvuds. Otrā puslaika otrajā pusē, 76. un 78.minūtē, divreiz izcēlās Rešfords, kurš nokārtoja mājiniekiem uzvaru. Pirmajos vārtos viņš saņēma bumbu uzbrukuma smailē un netraucēts panāca 2:0, bet otrajā epizodē pavirši nospēlēja Leipcigas vienības aizsardzība.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Rešforda nopelnītu 11 metru soda sitienu realizēja Antonī Marsiāls, bet kompensācijas laika trešajā minūtē Rešfords pēc Marsiāla piespēles panāca jau 5:0.

Vēl šajā apakšgrupā Parīzes "Saint-Germain" viesos ar 2:0 (0:0) uzveica Stambulas "Bašakšehir".

Parīziešiem abus vārtus pēc Kiljana Mbapē piespēlēm guva Moiss Kīns. 64.minūtē Kīns pēc kolēģa izpildītā stūra sitiena ar galvu raidīja bumbu vārtos, bet 13 minūtes vēlāk itālis saņēma francūža piespēli un no tuvas distances panāca 2:0.

PSG uzvaru aizēnoja Neimara pirmajā puslaikā gūtā trauma, brazīlietim pēc 26.minūtes neturpinot cīņu.

Gatavošanās spēlei neiztika bez politiskiem zemtekstiem, jo pēdējās dienās saspīlējušās Francijas un Turcijas attiecības. "Bašakšehir" kā Redžepa Tajipa Erdogana partijas atbalstītājiem pietuvināta komanda tās pretinieku rindās ieguvusi iesauku "FC Erdogan".

H grupā pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem "United", pa trim punktiem ir PSG un "Leipzig" komandām, bet "Bašakšehir" ir bešā.

Tāpat kā "United", graujošu uzvaru svinēja arī Londonas "Chelsea", kas E grupas duelī viesos ar 4:0 (1:0) pārspēja "Krasnodar".

Mača 14.minūtē viesiem 11 metru soda sitienu nerealizēja Žoržinju, bet 37.minūtē Kelams Hadsons-Odojs panāca 1:0 Londonas komandas labā. Timo Verners 76.minūtē realizēja "pendeli", trīs minūtes vēlāk Hakīms Zijehs panāca 3:0, bet punktu "Chelsea" uzvarai pielika Kristians Pulišičs, kurš izcēlās pamatlaika pēdējā minūtē.

Citā šīs grupas mačā "Sevilla" savā laukumā ar 1:0 (0:0) apspēlēja "Stade Rennais".

Seviljas vienībai vienīgos vārtus 56.minūtē guva Lūks de Jongs, kurš soda laukumā saņēma tālu Markosa Akunas piespēli un no aptuveni desmit metriem raidīja bumbu tīklā.

E grupā pēc divām spēlēm pa četriem punktiem ir "Chelsea" un "Sevilla" komandām, bet pa punktam guvuši "Krasnodar" un "Stade Rennais" klubi.

Tikmēr F grupas mačā Dortmundes "Borussia" mājās otrā puslaika beigu daļā nokārtoja uzvaru 2:0 (0:0) pār Sanktpēterburgas "Zeņit".

Džeidons Sančo 12 minūtes pirms pamatlaika beigām realizēja 11 metru soda sitienu, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē Ērlins Brauts-Holanns nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un panāca 2:0.

Vēl šajā spēlē Romas "Lazio" viesos cīnījās 1:1 (1:1) ar "Club Brugge".

Spēles 14.minūtē itāļu komandu vadībā izvirzīja Hoakins Korrea, kurš bija precīzs no soda laukuma robežas. Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām ar precīzu "pendeli" atbildēja Hanss Vanakens.

F grupā pa četriem punktiem ir "Lazio" un "Club Brugge" futbolistiem, trīs punktus guvusi "Borussia", bet bez punktiem ir "Zeņit".

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā 32 komandas ir sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā.

Iepriekšējās sezonas čempioni tika noskaidroti Lisabonā astoņu komandu finālturnīrā. Titula mačā Minhenes "Bayern" ar 1:0 pārspēja Parīzes "Saint-Germain".

2020./2021.gada sezonas fināls paredzēts Stambulā, kur bija jānotiek aizvadītās sezonas galvenajai spēlei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu