Rīgas "Dinamo" debitants Vītols: Izbaudīju pirmo KHL spēli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Vītols
Ēriks Vītols Foto: dinamoriga.lv

19 gadus vecais vārtsargs Ēriks Vītols trešdien izbaudīja savu pirmo spēli Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), neskatoties uz Rīgas "Dinamo" komandas piedzīvoto zaudējumu.

Rīgas "Dinamo" trešdien izbraukumā ar rezultātu 0:3 piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo", piedzīvojot jau sesto zaudējumu pēc kārtas.

Covid-19 skartās Latvijas komandas sastāvā iekļauti vairāki jaunie spēlētāji. Viens no tiem ir Vītols, kurš KHL debijā atvairīja 33 no 36 metieniem (91,7%).

"Sajūtas pirmajā spēlē bija tiešām lieliskas. Žēl, ka zaudējām, bet savu pirmo KHL spēli es noteikti izbaudīju. Atliek apturēt pirmo ripu, un satraukums pāriet. Paldies treneriem par man doto uzticību sevi pierādīt. Ceru, ka būs vēl iespējas," kluba mājaslapā citēts Vītols.

"Bija 36 metieni? Pirms spēles negaidīju, ka būs tik daudz. Bet es jutos labi - biju gatavs spēlei. Komandas biedri visu laiku atbalstīja un palīdzēja." teica jaunais vārtsargs.

Šosezon Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL) Rīgas "Dinamo" jauniešu komandas HK "Rīga" sastāvā Vītols piedalījies 15 mačos, vidēji spēlē ielaižot 1,95 vārtus (atvairīti 94,2% metienu).

"Salīdzinot ar MHL, pirmais, kas nāk prātā, - spēlētāju gudrība laukumā. Katra kļūda tiek pamanīta, viss notiek ļoti lielā ātrumā. Ne mirkli nedrīksti atslābināties, jo tad sekos kļūda. Un šeit spēlētāji ir ļoti meistarīgi. Momenti tiek izveidoti zibenīgi. Vairākuma izspēlē piespēles ir precīzas, un seko ļoti spēcīgs metiens. Bet maču es ļoti izbaudīju."

Rīgas "Dinamo" ar septiņiem punktiem 14 spēlēs ieņem pēdējo vietu Rietumu konferencē un arī visas līgas kopvērtējumā, kamēr Minskas "Dinamo" ar 24 punktiem 20 dueļos ir ceturtā Rietumos.

Rīdziniekiem nākamā spēle paredzēta piektdien, 30. oktobrī, viesos pret Čeļabinskas "Traktor".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu