Balcera pārstāvētajai "Senators" pievienojas 2012. gada NHL drafta trešais numurs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Alekss Galčeņuks
Alekss Galčeņuks Foto: AP/Scanpix

Latvijas hokeja uzbrucēja Rūdolfa Balcera pārstāvētajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Otavas "Senators" pievienojies baltkrievu izcelsmes ASV hokejists Alekss Galčeņuks.

Līgums noslēgts uz vienu gadu. 26 gadus vecais Galčeņuks nākamajā sezonā saņems algu 1,05 miljoni ASV dolāru.

Galčeņuks pagājušajā sezonā pārstāvēja divas NHL komandas. Pitsburgas "Penguins" rindās 45 spēlēs viņš guva piecus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Februārī hokejists tika aizmainīts uz Minesotas "Wild" komandu, kuras sastāvā viņš 14 mačos atzīmējās ar trīs gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm.

2012. gadā NHL draftā Monreālas "Canadiens" izvēlējās Galčeņuku ar augsto 3. numuru. Viņš šajā Kanādas klubā nospēlēja sešas sezonas.

Galčeņuks savā NHL spēlētāja karjerā vienu sezonu (2017./18. gadā) ir pārstāvējis arī Arizonas "Coyotes" komandu - 72 spēlēs 19 vārti un 22 piespēles.

Kopumā karjerā NHL regulārajā čempionātā Galčeņuks piedalījies 549 spēlēs un sakrājis 320 rezultativitātes punktus (135 vārti + 185 piespēles).

Labākā sezona viņam līdz šim bijusi 2015./16. gadā, kad Galčeņuks regulārajā čempionātā 82 spēlēs guva 30 vārtus un atdeva 26 rezultatīvas piespēles.

2013. gadā Galčeņuks ar ASV U-20 izlasi kļuva par pasaules čempionu, bet ar nacionālo valstsvienību tajā pašā gadā izdevās izcīnīt pasaules čempionāta bronzas medaļas.

"Aleksa pievienošanās ir vēl viens labs papildinājums mūsu uzbrucēju līnijai," paziņojumā norāda kluba ģenerālmenedžeris Pjērs Dorions. "Viņš ir universāls, jo var spēlēt gan kreisajā malā, gan centrā. Viņš uzbrukumā ir prasmīgs, solīdi spēlē vairākumā un ir pierādījis sevi kā vārtu guvēju šajā līgā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu