Bricis turpmāk vadīs Latvijas biatlona galveno komandu (1)

Gatis Kreceris
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Viens no visu laiku labākajiem Latvijas biatlonistiem Ilmārs Bricis gaidāmajā sezonā vadīs Latvijas izlasi Pasaules kausa izcīņas sacensībās, portālam TVNET atklāja Latvijas Biatlona federācijas (LBF) viceprezidents Gundars Upenieks.

50 gadus vecais Bricis Latvijas biatlona izlases galvenā trenera amatā nomainīs Māri Čakaru, kurš turpmāk trenēs junioru komandu Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) kausa sacensībās. Ar talantīgākajiem Latvijas junioriem viņš strādājis jau visu sagatavošanās posmu. 

Gaidāmā Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies novembra beigās ar diviem posmiem Kontiolahti Somijā. 

"Latvijas komandas sastāvs Pasaules kausā jau ir zināms, bet turpat blakus atradīsies arī IBU komanda, lai nepieciešamības gadījumā var veikt rokādes sastāvā. Vēl aizvakar nomainījās visi plāni, jo bija paredzēts doties uz treniņnometni Norvēģijā, taču šī valsts iekļāva Latviju sarkanajā sarakstā [Covid-19 dēļ] un nācās doties uz Zviedriju," pastāstīja Upenieks. 

Bricis šobrīd atrodas Itālijā, kur strādā ar Latvijas labāko biatlonisti Baibu Bendiku. Viņu sadarbība turpināsies, neskatoties uz to, ka Bricis turpmāk trenēs Latvijas izlasi. 

Itālijā pašlaik trenējās arī Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs

Bricis iepriekš bijis arī Lietuvas izlases galvenā trenera amatā. 

Pasaules kausa izcīņā 2020./2021. gada sezonā paredzēti 10 posmi septiņās valstīs. Sezona ilgs no 27. novembra līdz 21. martam. 

Pasaules čempionāts notiks no 9. līdz 21. februārim Pokļukas trasē Slovēnijā. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu