"The Hockey News": Ja Baltkrievijai atņems PČ, tad kāpēc Ķīnā notiks olimpiskās spēles? (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

"The Hockey News" žurnālists Raiens Kenedijs uzskata: ja Baltkrievijai tiks atņemtas tiesības 2021. gadā rīkot pasaules čempionātu (PČ) hokejā, tad arī 2022. gadā Ķīnā nevajadzētu notikt olimpiskajām spēlēm. 

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) pagaidām pieturas pie plāna, ka 2021. gada pasaules čempionāts risināsies Rīgā un Minskā, kur jau ilgāku laiku notiek tautas protesti pret Aleksandra Lukašenko režīmu. 

Baltkrievijā tiek pārkāptas cilvēktiesības, un sankcijas pret šo valsti vērsušas Lielbritānija, Kanāda, kā arī Eiropas Savienība, tostarp Latvija, kas melnajā sarakstā iekļāvusi Lukašenko sabiedrotos. 

"IIHF valdes sēde ir paredzēta nākamajā nedēļā. Cik es zinu, visi ir apņēmības pilni saglabāt Baltkrievijai pasaules čempionātu 2021. gadā, neskatoties uz ārējo politisko spiedienu," raksta Kenedijs.

2021. gada pasaules čempionāts Minskā un Rīgā paredzēts no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Apskatnieks piedāvā palūkoties uz situāciju Ķīnā, kur 2022. gadā Pekinā paredzētas ziemas olimpiskās spēles

"Ja Baltkrievijai tiek atņemtas tiesības organizēt pasaules čempionātu, ja šī valsts nav piemērota liela hokeja turnīra rīkošanai, tad kāpēc nav jautājumu par Ķīnu? Tur ir plānotas ziemas olimpiskās spēles, taču par Ķīnu jautājumu nav, neraugoties uz represijām pret etniskajiem uiguriem un to masveida ieslodzīšanu "pāraudzināšanas nometnēs". Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) nekad neatteiks Ķīnai, un tas IIHF nostāda sarežģītā situācijā, it īpaši tāpēc, ka NHL spēlētāji nebija apmierināti ar olimpisko spēļu izlaišanu nekaitīgajā Dienvidkorejā," vēsta Kenedijs.

2022. gada olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim. 

Vairāk nekā miljons uiguru un citu minoritāšu pārstāvju Siņdzjanā tiek turēti koncentrācijas nometnēs, kur viņi pakļauti ideoloģiskai apstrādei, apgalvo cilvēktiesību organizācijas un eksperti.

"IIHF prezidents Renē Fāzels ir izteicies, ka turnīru no Baltkrievijas varētu pārcelt uz citu valsti, ja pastāvēs nopietni draudi līdzjutējiem. Viņš atzina, ka Latvijā ir otra arēna, kas atbilst visām prasībām. Tagad Starptautiskajai hokeja federācijai ir jāizlemj, vai Baltkrievija ir vieta, kur var rīkot turnīru, ja vien Covid-19 pandēmija neizlemj tās vietā," pauž žurnālists. 

Septembrī simtiem cilvēktiesību un pilsonisko grupu mudināja SOK pēc Ķīnas realizētās apspiešanas Honkongā un masveida uiguru musulmaņu internēšanas Siņdzjanā atņemt Ķīnai 2022. gada Pekinas ziemas olimpiskās spēles.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu