Latvijas florbolistes Valmierā PČ kvalifikācijas turnīrā spēkosies ar piecām izlasēm (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases florbolistes
Latvijas izlases florbolistes Foto: IFF (International Floorball Federation)

Latvijas sieviešu florbola izlase nākamā gada februārī Valmierā pasaules čempionāta (PČ) kvalifikācijas turnīrā tiksies ar spēcīgo Somiju un vēl četrām valstsvienībām, ziņo Latvijas Florbola savienība (LFS).

Starptautiskā Florbola federācija (IFF) lēmusi, ka kvalifikācijas turnīrs Valmierā notiks no 2. līdz 6.februārim, un tajā bez Latvijas piedalīsies arī divkārtējā pasaules čempione Somija, Vācija, Krievija, Nīderlande un Beļģija.

Sākotnēji Eiropas izlasēm kvalifikācijas turnīrs bija paredzēts augusta un septembra mijā, bet vēlāk pārcelts uz novembri. Ņemot vērā, ka Covid-19 radītā pandēmija līdz novembrim, visticamāk, nebūs mazinājusies, organizatori nolēma kvalifikācijas sacensības pārcelt uz nākamā gada sākumu.

Visas komandas aizvadīs viena apļa grupu turnīru, bet ceļazīmi uz finālturnīru, kas nākamā gada nogalē plānots Zviedrijā, automātiski iegūs pirmo trīs vietu ieguvējas. Tāpat pasaules čempionātā iekļūs arī divas labākās ceturtās vietas īpašnieces, tās nosakot pēc papildu rādītājiem - punkti, vārtu attiecība.

Kopā pasaules čempionāta kvalifikācijai reģistrējušās 26 izlases. Dalību finālturnīrā jau garantējusi tā rīkotājvalsts Zviedrija, bet pārējās 15 biļetes tiks sadalītas trīs ģeogrāfiskajos reģionos - Eiropas (18 komandas), Āzijas/Okeānijas (5 komandas) un Ameriku (2 komandas).

Eiropas izlases tiks sadalītas trīs kvalifikācijas turnīros (EUR 1, EUR 2, EUR 3) un pasaules čempionātā iekļūs 11 no 18 šī reģiona izlasēm.

Pērn Latvijas sieviešu florbola izlase pasaules čempionātā finišēja astotajā vietā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu